Numaramı biri Telegram' da kullanıyor kaldırma

media 65

Birisi izinsiz telefon numaramı kullanıyor ve numara kaldırma işlemi için sıfırlama adımlarını başlatabilirsiniz. Yeni şifreyi oluşturup ve sonrasında kapatma.

teknik destek

Son zamanlarda popüler hale gelen bir mesajlaşma uygulamasıdır ve özellikle dayatılan veri toplama muhabbetinden sonra baya bir kullanıcı sayısını arttırdı. Telegram’ ın mesajlaşmanın yanında sesli ve görüntülü şekilde sohbet özellikleriyle insanlara kesintisiz iletişim sunmaktadır. Ayrıca görsel ve ses dosyaları paylaşımı da sağlamaktadır. Kurulan gruplar sayesinde insanlarla sohbet ve muhabbet etmek kolaylaşır. 

Hesabın parolasını sıfırlayarak iptal etmek için:

teknik destek
  • Uygulama ekranında sıfırlamayı başlatın.
  • Artı tarayıcı yardımıyla numara üzerinden erişim yapmaya çalışınız. (web.telegram.org)
  • Erişimi yapanların iptal işlemini ilgili bölümden tamamlayabilirler.

Sizin hesabınız yoksa numaranızla hesap oluşturursanız başkası ek olarak hesabında sizin numaranızı kullanamayacak.

Telegram’a nasıl giriş yapılır?

Telegram uygulamasına giriş yapabilmek için bir cep telefonu numarasına ihtiyaç vardır. Uygulamayı indirdikten sonra uygulamaya cep telefonu numarası ile giriş yapılır. Numarayı girdikten sonra girilen numaraya kısa mesaj ile bir onay kodu gelir. Bu onay kodunu girmek zorunludur. Onay kodu girmeden uygulamaya giriş yapabilmek mümkün değildir. Fakat bazı durumlarda kullanıcılar kendi numaralarını giriş ekranına yazdıklarında numaranın hali hazırda kullanıldığını görebiliyor. Nadir de olsa böyle bir durumla karılaşmak mümkün. 

İziniz numaram kullanılıyor ve kişiye ne yapabilirim?

Çoğu sosyal paylaşım uygulamalarında bizi taklit eden kişiler için şikâyet etme seçeneği bulunur. Ancak ne yazık ki Telegram’da böyle bir şikâyet seçeneği henüz yok. Sizin numaranızı kullanan birini tespit ettiğinizde o kişiyi rapor et seçeneği ile bildirebilirsiniz. Bir kişiyi raporlamak için ya Telegram’ın Web sürümünü kullanmalısınız ya da mail atmalısınız.

Web sürümünde rapor edilecek kişi seçilir ve sağ üstten rapor et seçeneğine tıklanarak rapor edilebilir. Mail ile raporlamak için ise [email protected] mail adresine doğrudan raporlanacak kişinin adı ve raporlanacak hareketi bildirilir. Yani mail adresine numaranızı kullanan kişinin kullanıcı adını ve numaramı biri Telegram’da kullanıyor ve bunu izinsiz yapıyor şeklinde bir mail atabilirsiniz. Numaranın size ait olduğunu ispatladığınız takdirde telegram gerekeni yapacaktır. Telif hakkı şikayetleri ise [email protected] adresine mail atılarak bildirilir. 

Numaramı biri Telegram' da kullanıyor kaldırma

Son Güncelleme: 18.04.2021 15:57