Numara değişikliği yapınca önceki numaranın geçmişi görünür mü

media 888

Telefon numarası değişikliğinde önceki numaranın geçmişi görünür mü ya da hattı alan kişi geçmiş WhatsApp mesajlarını görür mü? Yazımızla meraklar gideriliyor.

teknik destek

Turkcell hat iptal edilince mesaj geçmişi görülür mü, hat iptal edilince hattı alan kişi SMS / Whatsapp mesaj geçmişini görebilir mi sorusunun cevabı çok önemli oluyor. Buna benzer birde numara değişikliğinde numarayı alan kişi Whatsapp mesajlarını görür mü ulaşabilir mi sorusu da ortaya çıkıyor. Kesin cevabımı satır aralarında. 

Önemli bir bilgi ile sorunuzun cevabını vereceğiz. Vodafone veya Türk Telekom numaranızı kapattığınızda 1 yıl boyunca kapatılan hat sizin adınıza kayıtlı kalır. Süresi dolduktan sonra satışa çıkar. Yani eski hatta yer alan bilgiler sizin için önem arz ediyorsa geri alma şansınız var.

teknik destek

Silinen verilere telefonla erişim için kurtarma programları kullanılarak bazı verilere ulaşılabiliyor. Yani telefonu sattım eski veriler görülür mü yada sildiğim Whatsapp mesajşarı görülür mü sorusu için cevap vermek istedik. 

Numara değişikliğinden hattı alan kişi geçmişi görebilir mi?

Hayır göremez. Bir yıl süre dolduktan sonra kişiyle alakalı tüm veriler silinerek satışa çıkar. Peki WhatsApp veya Bip gibi uygulamalardaki mesaj geçmişi görülür mü diye en merak edilen sorulardan biri. Bizde bir soruyla buna cevap vereceğiz. Mesaj geçmişi yedeği nereye alınıyor?

Telefonda yer alabilir, Huawei, Xiaomi ve Samsung gibi telefonlarda Gmail ile Google Drive, cihazın kendi yedekleme uygulamasına, iPhone’ da iCloud veya iTunes gibi yazılımlarla. Yani bunlara kişinin erişimi olmadığı sürece biraz zor. Birde ortada 1 yıl faktörü var. Yani o zamana kadar veri yedeği uygulamanın kendi bünyesinde yer almaz.

Bip yedeklemesini incelediğimizde bunla ilgili başka bir sitemizde haber hazırladık. Bu yazıya Bip yedek süresi şeklinde aratarak ulaşabilirsiniz. Bu uygulamayı örnek vermekte amacımız konunun daha net anlaşılması.   

Numara değişikliği yapınca önceki numaranın geçmişi görünür mü

Son Güncelleme: 10.09.2019 02:19