LG G modellerinde donanımsal tuş kullanımı

media 1828

LG telefon modellerinde dokunmatik ekran kırıldığı zaman nasıl kontrol edebileceğinizi donanımsal tuşlarla ilgili detaylara haberimizde aktardık.

teknik destek

LG markası ülkemizde ve dünyada en çok rağbet edilen markalardandır. LG teknolojik ürün olarak bir çok çeşit üretmektedir. Özellikle belirli sektörlerde ön planda olan firma kaliteli ve dayanıklı ürünleri kullanıcılarına sunabilmektedir. LG logosunu özellikle Smart TV’lerde yoğun olarak görebiliriz.

LG ekran konusunda televizyon sektöründen kaynaklı ciddi bir tecrübesi bulunmaktadır. LG bu tecrübesini mobil cihazlarada aktararak güzel modeller ürettiğini söyleyebiliriz. 

teknik destek

Firmanın özellikle ekran teknolojisinde yapmış olduğu Ar-Ge faaliyetleri sonucunda kaliteli ekranlar sunduğunu rahtlıkla söylenebilir. Peki LG marka telefon modellerinde ekranlar kasa kadar sağlamlıkta olabilir mi?

Ne yazık ki bu sorunuza olumlu cevap veremiyoruz. Çünkü kasa tasımı genellikle dayanıklı maddelerden yapılmaktadır. Düşme anında kasada oluşan hasarlar sadece çizik ile kalmaktadır. Ekran ise cam vb. maddelerden yapıldığı için herhangi, bir hasar durumunda kasa kadar şanslı olmamaktadır. Genellikle ekranlar bu tarz darbelerde kırılmaktadır. Makalemizin konusu işte bu aşamda devreye giriyor. Ekran kırıldığında akıllı telefonları kontrol edebilir miyiz ?

LG G modellerinde donanımsal tuş kullanımı

LG firması G modellerinde bu imkanı kullanıcılara vermektedir. LG markalarda tuş kullanımını aktif ettikten sonra rahatlıkla çağrılarınıza cevap verebilirsiniz. Alarımlarınızı kontrol edebilirsiniz. Tabii bu yöntem geçicidir. En kısa sürede ekranınızı tamir ettirmenizi öneririz. Şimdi fiziksel tuşlarla telefon kullanımını sizlerle paylaşalım;

İlk olarak aram işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatalım;

Arama geldiğinde gelen arma ya cevap verebilmek için ses kısma ve ses çoğaltma tuşlarına basınız. Aşağıdaki resimde bu işlemin nasıl yapılacağı gösterilmiştir.

LG G modellerinde donanımsal tuş kullanımı

İkinci olarak ise alarımlarınızı nasıl kontrol edebileceğinizi sizlerle paylaşalım;

Çalan alarımınızı kapatmak için yapmanız gerereken ses kısma veya ses artırma tuşlarından birine kısa süre ile basmanızdır. Aşağıda bu işlem gösterilmiştir.

LG G donanımsal tuş kullanımı

Son Güncelleme: 03.09.2019 07:42