Huawei markası teknoloji devi Apple' ı geride bıraktı

media 1886

Huawei şirketiş tarafından yapılan resmi açıklamaya göre son bir ayda firmanın akıllı telefon satışlarındaki rakamları teknoloji devi Apple firmasını geride bıraktı.

teknik destek

Huawei markası son dönemde adını sıklıkla duyuran markalardan biridir. Etrafımızda Huawei marka telefon modeli kullanan bir çok kişi bulunmaktadır. Çin menşeyli bir firma olan Huawei akıllı telefon sektöründe emin adımlarla ilerlemektedir. Mobil sektörde bulunan dev firmalar arasından sıyrılarak belirli bir yere gelmeyi başaran Huawei yeni başarıya imza attı.

Huawei firmasının yetkililerince yapılan açıklamaya göre son bir ayda yapılan telefon satışlarında teknoloji devi Apple firmasını geride bıraktığı anlaşılmaktadır. İşte Huawei’nin başarısı….

teknik destek

Huawei markası Apple’ ı geride bıraktı

Huawei markası teknoloji devi Apple'ı geride bıraktı

2016 yılın içerinde akıllı telefon satışları listesine baktığımızda ilk sırada 350 milyonluk satışla Samsung, ikinci sırada 250 milyonluk satışla Apple ve üçüncü sırada ise 150 milyonluk satışla Huawei bulunmaktaydı. Huawei  son dönemde yapmış olduğu çalışmalarla yeni özelliklere sahip telefonlar piyasaya sürdü. Özellikle amiral gemisi konumundaki telefonlarını hem tasarım hemde özellik olarak yeniden yapılandırarak  ilgi çeken hale getirdi.

Bu çalışmalarının karşılığını Huawei firması almışa benziyor. Mobil sektörde bulunan diğer rakiplerinin önüne geçmeyi firma başarmışa benziyor. Huawei şirketi ile Apple arasında ciddi bir rekabet bulunmaktadır. Huawei firması geçtiğimiz yıl rakibi Apple’ı geride bıraktığı görünüyor.

Huawei şirketi Ürün Direktörü Allen Wang yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl içerinde yapmış oldukları satış ile Aralık ayı içerisinde 13.2’lik pazar payına ulaşarak Apple firmasını geride bıraktıklarını açıkladı.  

Geçtiğimiz yıl içerisinde 150 milyon cihaz satışı yapan şirket Honor serisi modellerini 74 ülkede kullanıcılar ile buluşturuyor.

Şirket son yaptığı açıklamalarda bazı ülkelerde Samsung firmasından da fazla sattıklarını açıkladı. Tabiki bu bilgilerin kaynağını açıklamadılar. Bundan dolayı gerçeklik payını bağımsız araştırmacıların yayınladığı raporlarda göreceğiz.

Son Güncelleme: 17.06.2017 02:16