FaceTime etkinleştirme bekleniyor etkinleşmiyor hatası

FaceTime etkinlestirme bekleniyor

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone’ da ve Android’ de FaceTime etkinleştirme bekleniyor yazısında kalıyor ve sonrasında ise etkinleşmiyor hatası çıkanlar için çözümde işe yarar önerilerimiz olacak. Lakin bunların ne olduğunu yazmadan önce yaşanan genelde mi yoksa bağlantınız da mı sıkıntı olduğunu kontrol etmeniz gerekiyor.

Yazı devamında FaceTime etkinleşmiyor hatasının dışında genel kullanıma yönelik geçmişte yazdığımız bir içeriği de yazımıza ekledik.

teknik destek

Hesap etkinleştirme sırasında oluşan problemlerin bir çoğu anlık oluşuyor ve bir kaç kez denedikten sonra sorunsuz işleme devam ediyor. Olur da denendi ama hala devam ediyor ise bu seferde aşağıdakilerle devam ediniz.

FaceTime etkinleşmiyor hatası sebepleri

İlk aklımıza internet bağlantınızla alakalı midir diye geliyor. Bağlantınız kopuyor, erişim sorunları çıkıyor veya DNS hatalarının olma olasılıklarına bakmak gerekiyor.

FaceTime etkinleştirme bekleniyor yazısında kalıyor şikayetleri sanırız geçen yıla kadar karşımıza çıkıyordu. Bu yıl pek fark etmedik. Ama olmadığı anlamına gelmiyor.

  • İnternetinizi kontrol ediniz ve varsa başka bağlantılarla test edin.
  • Telefonun tarihinde yanlışlık varsa böyle bir aksaklık çıkarması mümkün.
  • Boş alanın sistem kullanımına yeterli gelmiyorsa sorun çıkarır.
  • Kurulu olan benzeri uygulamalar veya diğer uygulamaların birbirlerini etkilemesi. Geçmiş yıllarda benzeri uygulamaların birbirini etkilediğine şahit olmuştuk.
  • SMS gönderiminde sıkıntı çıkması. Engellemeler, ayarların yanlış olması veya ücretlendirme için yeterli TL olmaması.
  • Güncellemelerin problem çıkarması. Bu FaceTime içinde geçerli başka bir uygulamaya gelmesi de etkileme olasılığı var. Birde telefonun yazılımında değişim varsa uyumsuzluk çıkması mümkün. Destek sonlanması gibi durumlarda.

Etkinleştirme sorununda çözümlere dikkat

İşlemleri denerken yaptığınız en zararsız olanlara yönelik adımları önce uygulayın. Sonrasında sıralamaya göre öncelik belirlersiniz. Lakin o an veya o gün uygulamanın kendi sistemlerinde arıza olup olmadığının da araştırılması şart.

Başka bir internete bağlandınız ve test ettiğinizde sorun yoksa o zamanda sorunlu bağlantıya DNS tanımlaması yapın. Kablosuz bağlantılarda cihazlar kapatılıp açılsın.

Mesaj testi için yurt dışı olarak denenmesi de gerekiyor. Örnek Facebook hesabınız varsa onla test yapın. Örnek telefonla şifre sıfırlamasında bulunun veya hesabınıza telefon numarasını ekleyip doğrulama mesajı isteyin.

FaceTime etkinleştir Android kullanıcılarında çıktığında artı olarak uygulamalar dediğimiz alandan FaceTime içerisine girip ve önce önbellek ve sonrasında diğerlerine dokunarak deneyin.

FaceTime etkinlestirme bekleniyor 2
FaceTime etkinleştirme bekleniyor etkinleşmiyor hatası

FaceTime nasıl ayarlanır?

FaceTime ile ilk olarak 2010 yılında tanıştık. FaceTime sadece Apple cihazları arasında kullanılan bir görüntülü görüşme servisidir. iPhone’lar için iPhone 4 ve daha üst modellerinde vardır. Mac, iPad ve iPhone’ lar arasında kullanım kolaylığı var. Görüşmelerde isteğinize göre ön ve arka kamerayı kullanabilmenizin yanı sıra, normal telefon konuşmanın içinden de tek bir dokunuş ile FaceTime’ a geçiş yapılıyor.

FaceTime kullanmak için hiç bir uygulama indirmenize gerek yoktur, standart olarak cihazınızın içinde bulunur. Sadece aktifleştirmeniz gerekmektedir. Aktifleştirmek içinse öncelikle Ayarlar > FaceTime‘i seçin. Çıkan menüden FaceTime kısmını aktif hale getirin ve Apple Kimliğinizi Kullanın yazan yere tıklayarak Apple kimliği ve parolanızı girin. Arından Apple hesabınız ile ilişkilendirilmiş olan e-mail adresiniz ve telefon numaranız görünür.

FaceTime menüsünün hemen altında gözüken e-mail adresi ve telefon numarası diğer kullanıcıların size hangi numara ve e-mail ile ulaşabileceğini gösterir. Sol yanlarında tik olan adres ve telefonlar aktif olanlardır.

FaceTime Etkinleştirme

Telefonunuzda FaceTime kullanmaya çalıştığınız da Operatörünüz, FaceTime’ı etkinleştirmek için kullanılan SMS mesajlarını ücretlendirebilir.”mesajı ile karşılaşırsanız endişelenmeyin. Bu sadece tek bir kez, telefon numaranızı doğrulamak için yapılan bir işlemdir. Cihazınızn içinden Ayarlar > Mesajlar altında bulunan FaceTime seçeneğini açıp kapatmadığınız sürece bu mesaj bir daha gönderilmemektedir. Cihaznızın numaranız ile eşleştirilmesi için İngiltere’de bulunan bir numaraya sms atması için bu işlem gereklidir. Bu bir kerelik bir işlem olduğu için ve yurt dışına gönderilen sms ücretleri ise 80 ve ya 90 kuruş olduğu için bu işlemi gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

FaceTime akifleşmiyor

FaceTime kullanmak istediğinizde her seferinde “Etkinleştirme Bekleniyor.” mesajı ile karşılaşırsanız bunun sebebi hattınızın yurt dışı aralamalara açık olmamasıdır, yani FaceTime’i etkinleştirmek için gerekli sms gönderilemez. Bu durumda hattınızı kısa bir süreliğine yurt dışına açtırabilir ve ya numaranızı doğrulamadan FaceTime kullanmaya devam edebilirsiniz. Evet numaranızı aktifleştirme den kullanabilirsiniz fakat diğer kullanıcılar sizi telefon numaranız değil Apple kimliğiniz üzerinden arayabilirler. FaceTime Wi-Fi üzerinden de kullanılabiliyor. Operatör üzerinden ise normal konuşma ile aynı şekilde ücretlendiriliyor.

teknik destek