Cep telefonun ismini değiştirme

media 101

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android veya iOS işletim sistemlerine sahip telefonların isimlerini nasıl değiştirebileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak sizlere sunacağız.

Anroid telefonlarda yer alan isimler başka cihazların telefonunuzu görebilmesi için önemlidir. Bazen bir kaç tane cihaz bağlantısı gerçekleştirdiğinizde bu cihazlardan kendi cihazınıza verdiğiniz isimden ayırt edebilirsiniz. Özellikle bluetooth bağlantlarında kolaylıkla telefonunuzu seçebilirsiniz. Telefonunuzda isim değiştirebilmeniz için aşağıdaki adımları takip ediniz. 

teknik destek

Akıllı telefon ismi nasıl değiştirilir

Telefonlarımıza vermiş olduğumuz isimler wifi veya Bluetooth bağlantılarında görünmektedir. Telefon isimleri genellikle kutularından çıktıklarında model numaraları ile  karşımıza gelmektedir. Örnek verecek olursak Samsung Galaxy S5 modelini yeni alan bir kullanıcının telefon ismi SM-G900F olarak görünmektedir. Bu numaradan kendi telefonunuzu tanımanız eğer model numarasını bilmiyorsanız zordur. Bunun için telefon adını değiştirmeniz gereklidir.

İlk olarak iPhone modellerinde nasıl değiştirebileceğinizi sizlere anlatalım. iPhone telefonlar için aşağıdaki adımları takip ediniz.

  • İlk önce Ayarlar bölümüne giriş yapınız.
  • Ardıdnan Genel kısmını seçiniz.
  • Son olarak ise Hakkında kısmına girerek aşağıdaki ekrana ulaşınız. Ad başlığının  altında yer alan kısmına telefona vermek istediğiniz ismi giriniz.

Cep telefonun ismi nasıl değiştirilir

Android telefonlarda isim değiştiebilmek için ise;

  • Yine ilk önce ayarlar bölümüne girişi yapıyoruz.
  • Ardından Genel kısmına giriniz.
  • Telefon hakkında bölümünü açınız.
  • Son olarak ise bu bölümde yer alan Telefon adı bölümüne tıklayınız. Bu bölüme geldiğinizde aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir.

Cep telefonun adını nasıl değiştirilir

Son Güncelleme: 01.11.2017 00:35