Siri Türkçe nasıl yapılır ?

media 1590

Apple firmasının iOS 8 sürümüyle piyasaya sürdüğü asistan Siri' yi Türkçe olarak nasıl kullanabileceğinizi veya etkin değilse nasıl etkinleştireceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız.

teknik destek

Akıllı telefonlar artık teknik özelliklerinin yanında içerisinde yer alan yazılımlarını  geliştirmektedirler. Her yani çıkan amiral gemi kendi ile birlikte gelişmiş bir yazılım getirmektedir. Ayrıca bu gelişen yazımlar içerisinde telefonları sesle kontrol etmemizi sağlayan bazı asistanlar yer almaktadır. Bu asistan Apple firmasında Siri iken Samsung’da ise Bixby uygulaması bulunmaktadır. Bu asistanlar yardımı ile telefonlarınız da bir çok işlem yapabilmektesiniz. Rehberinizde bulunan bir kişi arayabilir veya mesaj gönderebilirsiniz. İnternette arama yapabilir telefonunuzda yer alan diğer uygulamaları kolaylıkla kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların bir dönem en önemli sorunu Türkçe dil desteğinin sorunlu olmasıydı. Fakat bu sorunda yeni güncelleştirmeler ile aşıldı. 

teknik destek

Siri türkçe yapma

Siri Türkçe nasıl yapılır ?

Apple firmasının iOS 8.3 sürümü ile birlikte artık Siri asistanını Türkçe kullanmaya başlayabildik. iOS 8.3 ve sonrasındaki bir işletim sistemini kullanıyorsanız Siri’yi Türkçe kullanabilirsiniz. Yukarıda dediğimiz gibi bu uygulama sayesinde iPhone ve iPadlerde bir çok uygulamayı sesli komutlar ile kullanabilirsiniz. Bu haberimizde Siri’yi nasıl etkinleştirebileceğinizi ve Türkçe dil ayarlarını nasıl yapacağınızı sizlere anlatacağız.

iOS işletim sistemlerinde Siri’yi etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip ediniz;

  • İlk önce işletim sisteminizde ayarlar bölümüne giriş yapınız.
  • Ayarlar bölümünde bulunan seçenekler arasından Genel sekmesine giriş yapınız.
  • Gelen sekmesinde yer allan Siri bölümüne giriş yapınız.
  • Siri bölümünde ise Siri’nin karşısında yer alan tuşu aktif konuma getiriniz.
  • Ayrıca bu sayfada buluna Hey Siri seçeneğini aktif ediniz. Hey Siri seçeneği cihazınız şarjda iken Hey Siri ile Siri’yi aktif edebilirsiniz.
  • Son olarak ise eğer telefonunuzun dil ayarları Türkçe ise Siri’de Türkçe olarak karşınıza gelecektir. Dil ayarını Siri telefon diline göre otomatik ayarlamaktadır.

Ana ekran tuşu olan telefonlarda Siri bu tuşa basarak çağırabilirsiniz.

Son Güncelleme: 04.11.2017 16:21