iPhone ağına katılamadı ne demek ne yapmalı?

iPhone agina katilamadi ne demek

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone ağına katılamadı hatası çıkanların bir çoğunda sürekli aynı ekran karşısına çıkmakta. Bir kaç hafta önce bizde de aynı uyarı ekrana gelmişti. Klasik yöntem ağ unutmayı deneyerek sorun ortadan kalkmıştı.

iOS kullananların başına bir kez de olsa gelen sorunlardan biri ağa katılamadı hatasıdır. Biz eski ve yeni modellerde bu uyarı ile karşılaştık ve bazen birden çok yöntemi denemek zorunda kaldık. En basit olan ağ unutma işlemi olmuştur.

teknik destek

Ağa katılamadı, genelde iPhone’ dan iPhone paylaştırılan internet bağlantılarında ortaya çıkıyor. Yani erişim noktasını kullandığınızda modellere göre anlık çıkan sorunlar oluyor. Bu iki cihazdan birinin eski model olması ile alakalı da olması.

Yazıda hem ağa katılamadı hatasına yönelik olası sorunlardan hem de kontrol edeceğiniz alanlardan söz edeceğiz. Kesin şundandır diye bir iddiamız bulunmuyor.

iPhone neden ağa katılamadı?

Ağ hatasına neden olan temel sebeplerin bir sıralamasını bu başlıkta toplayacağız. Kısa şekilde gerekli açıklamaları yazı devamında anlatacağız. Olası daha çok sebebin olduğunu bildiğimiz halde hepsinden söz etmeme kararı aldık. Ne kadar fazla seçenek eklersek o kadar kafa karıştırıcı şeyler çıkıyor.

Olası en mantıklı ağ bağlantı sorunu olarak aklımıza gelen işletim sistemlerindeki sürüm uyum sorunları. İki cihazın birinin sürümü çok eski olduğunda bu uyarı bazen karşımıza çıkmakta. Birde daha önce bağlandığınız ağda sorun oluşmasından dolayı kaldırmanız gerekiyor. En mantıklı olan çözüm önerimizi aşağıya ekliyoruz.

iPhone ağ hatası çıkmasına sebep olan etkenler şunlardır:

  • Eski işletim sistemine sahip olan telefonlardaki uyum sorunları.
  • Daha önce bağlı olan ve şifresi değiştirilmiş bağlantılar.
  • Türkçe karaktere sahip olan WiFi adlarının kullanılması.
  • Kurulu olan bir uygulamanın yol açtığı uyumsuzluklar.
  • Tarih ayarının yanlış olmasından dolayı bağlanmama sorunları.
  • Boş alana ihtiyaç duyulması.
  • Bağlantı tipi ve kanal tipi uyumsuzlukları. (Modem bağlantılarında)

Daha bir çok sebebi sıralamak isterdik ama bunlar temelde görülenlerdir. Bunlara bakılması yeterli olacak.

iPhone ağına katılamadı nasıl bağlanır?

Sıralamaya baktığımızda olası çözümler zaten içerikte yer alıyor. Her bir seçeneğin testi yapılmasından sonra çözüm sağlanmış olacak.

iPhone ağında oluşan uyarıların sonucu bağlantıya yönelik geçici sorunların yaşandığı anlar için olası çözümlerden bahsedeceğiz.

Toplam zaman: 4 saat

iPhone ağ bağlanmama sorununda ilk adım

iPhone ağına katılamadı için ilk adım ağın unutulması. Bu interneti olan tüm akıllı cihazlarda bulunuyor. Bunun için bağlı olan ağa veya bağlanmaya çalıştığınız ağın yanındaki ! işaretine dokunup ağı unutmayı sağlayan seçeneği kullanmanız yeterli olacak.
iPhone agina katilamadi 2

El ile manuel tanımlamalar

Bağlantıya yönelik daha önce tanımlanan dns veya ip adreslerinin ekli olmasından dolayı problem yaşanma olasılığı bulunuyor. Bunun için ilgili alanı otomatik yapın.iPhone agina katilamadi 2 1

Ağ ayarının sıfırlanması yöntemi

İnternet tarafında oluşan bir çok problemde ilk uyguladığımız adımlardan biri ağın sıfırlanmasıdır. Bunun için genel başlığından sıfırla ve aktar yazan bölümden ağın sıfırlanması yeterli olacak. Sonrasında tekrardan o ağa bağlanıp şifreyi girmeniz gerekiyor.

Ağ sıfırlama adımlarına dikkat

İşlemlerde ağın unutulmasından sonra ağın sıfırlanmasına yönelik gerekli adımlar uygulanacak. Bu iki seçeneğin genelde tüm ağ arızalarını çözdüğünü düşünüyoruz.

Bu başlığa baktığımızda olası bir sorunun çıkma durumu var. Burada ilgili bölümde yer alan fabrika ayarı ve diğer seçeneklerin karıştırılmaması gerekiyor. Girilen alanda sadece ağ olan seçenek kullanılacak. Sonra iPhone yeniden başlatmanız yeterlidir.

iPhone uygulamalar kendi kendine kapanıyor haberine bakmak ister misiniz?

teknik destek