iPhone açma kapatma tuşu çalışmıyor nasıl açılır

media 404

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone açma kapatma butonu çalışmıyor sıkıntısı yaşayanlar için büyük ihtimal switch arızalandı ve değişimi gerekiyor. Peki iPhone açma tuşu çalışmıyor nasıl açılır?

iPhone’ların açma kapatma butonları, zaman zaman işlevini yitirebilmektedir. Telefonun aldığı darbeler, aşırı kullanımdan dolayı tuşun zarar görmesi ya da çeşitli partiküller tarafından tuşun aşınması gibi sorunlar iPhone’ların açma kapatma butonlarının işlevini kaybetmesine neden olabilir. Bu sorunu yaşayan kişiler, iPhone açma kapatma butonu çalışmıyor tarzında aramalar yaparak, sorununa çözüm bulmaya çalışırlar. Bu yazımızda, iPhone açma kapatma butonunun çalışmama sebeplerini ve çözümleri derledik.

teknik destek

iPhone açma kapatma tuşu, telefon için oldukça önemli bir tuştur. Telefonun açılması, kapanması ve kilitlenmesi bu tuş yardımıyla yapılmaktadır. Açma kapatma tuşunun çalışmaması, kullanıcılar için büyük bir sorundur. Bu tuş, telefonun aşırı kullanılması, tuşun içerisine sıvı kaçması, ya da telefonun darbe alması gibi sebeplerden ötürü bozulabilmektedir.

iPhone açma tuşu çalışmıyor tamiri

Eğer iPhone’nunuzun açma kapatma butonu çalışmıyorsa, yetkili bir servise tamir ettirebilirsiniz. Eğer tuşu kendiniz tamir etmeye çalışırsanız, telefona daha büyük bir zarar verebilirsiniz. Servisler, telefonun arıza kaydını tutarak, hızlı bir şekilde butonu tamir etmektedir.

Bazen yazılımla alakalı bir hata olabiliyor ve açık olan iPhone kapanmıyor veya kapalı olan telefon açılmıyor durumu görülebiliyor. Bundan dolayı PC ile iTunes kullanılarak deneme yapınız.

Eğer teknik bilginiz az dahi olsa varsa isterseniz butonun kenarlarına baskı yaparak açmaya çalışabilirsiniz. Bunun dışında ekrana zarar vermeyecek şekilde kasayı ufak bir baskı denenebilir.

Her durumda switch değiştirmek gerekecek. Tabi bazen daha farklı sıkıntılarda çıkarabiliyor.

Bozuk iPhone nasıl açılır ?

Açma tuşum bozuldu ne yapmalıyım dediğinizde bir kaç deneme belki cihazın açılmasını sağlayabilir.

  • Şarj cihazına takıp çıkarmak
  • Bilgisayara USB ile bağlamak
  • iTunes programıyla denemek 
  • Home yani menü butonuna basılı tutmak (Bazı modellerde iş görebilir)

Telefon açık ama bu butona ihtiyacınız varsa, geçici bir çözüm olarak, Asistive Touch özelliğinden faydalanabilirsiniz. Ayarlar, genel, erişilebilirlik adımlarını takip ederek Asistive Touchu etkinleştirebilirsiniz. Ama unutulmamalıdır ki bu özellik, geçici bir çözüm olarak fayda sağlayabilir. Bu yüzden, iPhone tuşu çalışmıyorsa, telefonunuzu yetkili bir serviste tamir ettirmeniz gerekmektedir.

iPhone açma kapatma tuşu çalışmıyor nasıl açılır

Son Güncelleme: 17.04.2020 04:21