iOS 7 iPhone Telefonların Pil Süresini Uzatma

media 4512

Son güncelleme 10 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iOS 7 iPhone 4s ve iPhone 5s telefonlarda pil süresini uzatma nasıl yapılır? Telefonda pil kullanım süresini nasıl uzatılır öneriler. Şarj süresini uzatma programı var mı?

iPhone Pil Süresini Uzatma

teknik destek

iPhone iOS 7′ye yükselttikten sonra pil ömrü konusunda sıkıntı yaşamaya başladıysanız, piliniz artık bir gün bile gitmiyorsa, bazı ayarların değiştirilmesi gerekebilir.

Parallax’ı kapatın 

Eğlenceli bir özellik olabilir ancak Parallax efektinin gereksiz olduğunu düşünenlerdenseniz, dahası efekt başınızı döndürüyorsa onu kapatabilirsiniz. Ayarlar > Genel > Erişebilirlik yolunu izleyin ve Hareketi Azalt seçeneğini etkinleştirin.

 

AirDrop ve Bluetooth’u kullanmıyorsanız kapatın

AirDrop, ona ihtiyacınız olduğu ve onu kullandığınız sırada harika bir işlev. Ancak diğer zamanlarda arka planda farklı cihazları araması, pilinizi tüketmesi demek. İşlevi kapatmak için Denetim Merkezi’ni açmanız ve Airdrop işlevini devre dışı bırakmak için dokunmanız yeterli.

 

Wi-Fi aramayı kapatın

Etrafta güvenilir bir ağ yokken cebinizin Wi-Fi ağlarını aramasına gerek yok. Dışarı çıkarken Denetim Merkezi’ni açıp Wi-Fi’ı kapatabilir, bu sayede cihazınızın Wi-Fi ağlarını arayarak boş yere güç tüketmesine engel olabilirsiniz.

Buna alternatif olarak Ayarlar > Wi-Fi > Ağlara katılmayı sor seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu durumda iPhone’unuz sadece daha önce katıldığınız ağlara bağlanacak, diğer ağlar için sizi rahatsız etmeyecektir.

 

Belirli uygulamalar için konum hizmetlerini kapatın 

Konumunuzu merak eden uygulamaları görmek için Ayarlar > Gizlilik > Konum Hizmetleri yolunu izleyin. Burada konum bilginize ihtiyacı olmadığını düşündüğünüz uygulamaların konum erişimini kapatın.

Arka planda uygulama yenilemeyi kapatın

Çoklu görevin avantajı çok, ancak önemli bir dezavantajı uygulamaların arka planda çalışmasına izin vermesi. Ancak Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenileme seçeneğini kullanarak önemsiz uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz (isterseniz tamamen de kapatabilirsiniz).

 
Otomatik parlaklığı kapatın 

Otomatik parlaklığın ekranınızı gereğinden fazla parlak tuttuğuna inanıyorsanız, Ayarlar > Duvar kağıtları ve Parlaklık yolunu izleyerek Otomatik Parlaklık seçeneğini kapatabilirsiniz. Bunun ardından parlaklığı gözlerinizin görebileceği en düşük seviyeye indirebilirsiniz.
 

Push uyarılarını kapatın 

Ayarlar > Uyarı Merkezi yolunu izleyin ve Dahil Et bölümüne kaydırın. Artık Push uyarı işlevini kullanıp pil tüketmesini istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz.

 
E-postalarınız çok önemli değilse veya birkaç hesabınız varsa, önemli olmayan hesaplarınızda Push’u kapatın. Bunun için Ayarlar > Posta, Kişiler ve Takvim > Yeni verileri al yolunu izleyin ve “Anında ilet” seçeneğini devre dışı bırakın.
 

Siri’nin “Konuşmak için yaklaştır” işlevini kapatın 

Siri’nin pilinize daha kibar davranmasını istiyorsanız, Ayarlar > Genel > Siri > Konuşmak için yaklaştır ayarını kapatın.

Apple Cihazlarda Pil Kullanımı ve Bakımı iPad-iPhone-iPod

Anlamanız Gereken Bazı Terimler

“Pil ömrü”, şarj edilmeden çalışabileceği süreyi ifade eder (aynı zamanda “oyun süresi” veya “çalışma süresi” olarak da adlandırılır). “Pil kullanım ömrü”, pilinizin değiştirilmesi gereken ana kadar geçen toplam zamanı ifade eder.

iPod Isı Aralığı. iPod’unuz için en iyi çalışma aralığı 0° ila 35°C’dir. Cihazınızı -20° ila 45°C aralığındaki ortamlarda saklamalısınız. Bu, 32° ila 95°F ve -4° ila 113°F ısı aralıklarına karşılık gelir. Ancak ideal olan, iPod’unuzun mümkün olduğunca oda sıcaklığına (22°C veya 72°F) yakın tutulmasıdır.

En Yeni Yazılıma Yükseltin

Mühendisler pil performansını optimize etmek için yeni yollar bulmuş olabileceğinden, iPod’unuzun her zaman en yeni Apple yazılımını kullandığından emin olun. Örneğin, dock konnektörü bulunmayan önceki iPod modelleri 1.3 güncellemesi veya daha yeni sürümleri kullanabilirler. iTunes 7.4 veya daha yeni bir sürümü kullanarak, iPod’unuzu en yeni yazılıma güncelleyebilirsiniz. iPod’unuzu dock’una yerleştirerek bilgisayara bağladığınızda, eğer yeni bir güncelleme varsa iTunes sizi uyaracaktır.

iPod’u Düzenli Olarak Kullanın

Lityum bazlı pilin düzgün şekilde korunması için, elektronların hareket halinde olması önemlidir. Her ay en az bir şarj döngüsü gerçekleştirdiğinizden emin olun. iPod ‘unuzu sık kullanmıyorsanız, takvim programınıza bir anımsatıcı eklemeniz faydalı olabilir.

Pil Ömrünü Uzatın

iPod’unuzun belirli bir şarj döngüsünde pil ömrünü uzatmak istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını uygulayarak güç tasarrufu yapabilirsiniz.

Bekletme ve Duraklatma

Kolayca anlaşılabileceği üzere, iPod’unuzu kullanmadığınızda Bekletme düğmesini ayarlayın. Bu düğme, iPod kontrollerinin istemsiz olarak uyanmasını ve gereksiz güç kullanmasını engeller. Ayrıca, iPod’da müzik dinlemiyorsanız duraklatın veya oynat düğmesini iki saniye boyunca basılı tutarak kapatın.

Uzun Süreli Saklama

iPod touch’ınızı üç haftadan uzun bir süre boyunca kullanmayacaksanız, Apple cihazınızı pili %50-75 şarj edilmiş haldeyken saklamanızı ve sadece uykuya almayıp tamamen kapatmanızı önerir. Cihazı şarjı tamamen boşken saklarsanız, şarj olmasını engelleyecek derin deşarj durumuna geçebilir. Ya da cihazı uzun süre tam şarjlı olarak saklarsanız, pil kapasitesinde azalma olabilir ve bu durum pilin kullanım ömrünü kısaltır. Cihazı doğru sıcaklıkta sakladığınızdan emin olun. (Bkz. “iPod Isı Aralığı.”)

Ayarlarınızı Optimize Edin

iPod’unuzun pilinin daha hızlı boşalmasına neden olan bazı özellikler vardır. Bu özellikleri kullanmadığınızda, iPod’unuzla daha uzun süre müzik dinleyebilirsiniz.

iPod touch ayarları

  • Parlaklığı ayarlayın: Ekran parlaklığını kısmak, pil ömrünü uzatmanın başka bir yoludur. Ayarlar > Parlaklık & Duvar Kağıdı’na gidin ve varsayılan ekran parlaklığını azaltmak için kaydırıcıyı sola kaydırın.
  • Wi-Fi: Wi-Fi, ağa bağlanmak için kullanmadığınızda bile güç tüketen bir özelliktir. Özel bir ağ varsa (ev veya öğrenci yurdu ağı gibi), yoğun ve herkese açık Wi-Fi ağlarına (kampüs ağları gibi) bağlanmaktan kaçının. Ya da güç tasarrufu için Wi-Fi’ı kapatın. Ayarlar > Genel > Ağ > Wi-Fi’a gidin.
  • Anında iletilen e-postaları kapatın: Yahoo! veya Microsoft Exchange gibi bir anında iletilen e-posta hesabı kullanıyorsanız, ihtiyaç duymadığınız zamanlarda anında iletimi kapatın. Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvim > Yeni Verileri Al’a gidin ve Anında İletim için Kapalı ayarını belirleyin. Anında iletilen e-posta hesaplarınıza gönderilen mesajlar bundan sonra hesabınıza ulaştıkları anda değil, genel Alma ayarına göre iPod touch’ınıza iletilecektir.
  • Yeni verileri nadiren alın: Mail gibi uygulamalar, verileri belirli aralıklarla kablosuz olarak almak üzere ayarlanabilirler. E-posta veya diğer verilerin daha sık aralıklarla alınması, pilin daha hızlı boşalmasına neden olabilir. Yeni verileri manuel olarak almak için, Ana Ekranda Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvim > Yeni Verileri Al’a gidin ve Elle’ye dokunun. Alım aralığını artırmak için Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni Verileri Al’a gidin ve Her Saat Başı’na dokunun. Bunun genel bir ayar olduğunu ve anında iletim servislerini desteklemeyen tüm uygulamalar için geçerli olduğunu unutmayın.
  • Anlık bildirimleri kapatın: App Store’daki bazı uygulamalar, yeni verileri size iletmek için Apple Anlık Bildirim servisini kullanabilirler. Anlık bildirimlerin kapsamlı şekilde kullanılmasına dayalı uygulamalar (anında mesajlaşma uygulamaları gibi), pil ömrünü etkileyebilirler. Anlık bildirimleri devre dışı bırakmak için, Ayarlar > Bildirimler’e gidin ve belirli uygulamalar için bildirimleri devre dışı bırakın. Bu seçimin uygulama açıldığında yeni bilgilerin alınmasını engellemeyeceğini unutmayın. Ayrıca, anlık bildirimleri destekleyen bir uygulama yüklemediyseniz, Bildirimler ayarı görüntülenmeyebilir.
  • Konum servisleri kullanımını minimize edin: Harita gibi konum servislerini aktif olarak kullanan uygulamalar, pil ömrünü kısaltabilirler. Konum servislerini devre dışı bırakmak için Ayarlar > Genel > Konum Servisleri’ne gidin veya konum servislerini sadece gerektiğinde kullanın.
  •  

iPod nano ve iPod classic ayarları

  • Equalizer: Çalma sırasında EQ eklenmesi, bu efekt şarkının kendisine kodlanmamış olduğundan iPod işlemcisinin daha yoğun şekilde kullanılmasına neden olur. Kullanmadığınızda EQ özelliğini kapatın. Bununla birlikte, iPod iTunes ayarlarınızı olduğu gibi sakladığı için, EQ’yu iTunes’daki parçalara eklediğinizde efektin “kapanması” için EQ’yu “düz” seçeneğine ayarlayın.
  • Arka Aydınlatma: Arka aydınlatmanın “her zaman açık” seçeneğine ayarlanması pil ömrünüzü önemli ölçüde kısaltır. Arka aydınlatmayı sadece gerektiğinde kullanın.
  •  

Belleği Maksimize Edin

iPod, atlamasız çalma sağlamak ve pil ömrünü uzatmak için müziği katı hal önbelleğinden çalar. iPod’un bu önbelleği doldurmak üzere sabit sürücüyü döndürmesi, güç tüketimine neden olur. Bazı faktörler bunun ne sıklıkla gerçekleşeceğini belirler. Bunları en aza indirerek cihazınızın pil ömrünü uzatabilirsiniz.

  • Hızlı İleri Sarmayı Sınırlayın: Listenizi ileri sararsanız, iPod belleğini daha sık doldurmak zorunda kalır ve bu sabit sürücüye daha sık erişerek daha fazla güç tüketilmesine neden olur. Bu durum genel pil ömrünü kısaltır. iTunes’da kişisel zevkinize hitap eden mükemmel listeler oluşturarak, hızlı ileri sarma ihtiyacınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca, rastgele özelliğinin kullanılması hızlı ileri sarma özelliğinin daha az kullanılmasına yardımcı olabilir.
  • Sıkıştırılmış Şarkıları Kullanın: iPod belleğinin en verimli çalıştığı şarkılar, (9 MB’tan küçük) ortalama dosya boyutundaki şarkılardır. Büyük veya sıkıştırılmamış ses dosyaları kullanıyorsanız (AIFF veya WAV biçimleri dahildir), bu şarkıları sıkıştırabilir veya iTunes’a aktarırken AAC ya da MP3 gibi farklı bir sıkıştırma yöntemi kullanabilirsiniz. Ayrıca, uzun şarkıları veya parçaları daha küçük dosya boyutlarına sahip parçalara bölme seçeneğini de kullanabilirsiniz. Müziği 128 Kbps ile kodladığınızda, iPod’unuz önbelleğini yaklaşık 25 dakikada bir dolduracaktır.
  •  

Son Güncelleme: 31.05.2017 03:26