iPhone tuşsuz sessize alma nasıl alınır

media 1516

iPhone modellerinde sessize alma işlemiş bir tuş yardımı ile yapılmaktadır. Peki bu tuş bozulursa nasıl telefonumuzu sessize alabiliriz ?

teknik destek

iPhone telefon modellerinin nasıl sessize alınabileceğini sanrım bütün kullanıcılar biliyordur. Fakat yoğun kullanım sonucu bu tuş arızalanırsa telefonunu sessize nasıl alabileceğinizi bu haberimizde sizlere anlatmaya çalışacağız.

iPhone telefonlarda zil sesini ve bildirim seslerini kapatmak için telefonun yanında bulunan sessize alma tuşu kullanılmaktadır. Bu tuş eğer turuncu renge dönerse telefonunuz sesiz modda çalışmaya devam edecektir. Gelen aramalar ve mesajlar sizlere titreşim olarak bildirilecektir. Fakat sessiz modda ayarladığınız alarmlar ve favori kişi listesinde yer alan kişilerden gelen aramalarda zil sesi çalmaya devam eder. Kısacası bu tuşu aktif ettiğinizde telefonunuzda bu iki özellik dışında bütün sesleri kapatmış olacaksınız.

teknik destek

Peki sessize alma tuşu arızalı ise telefonu nasıl sessize alabileceğiz.  Eğer tuşunuz arızalı ise sessize alabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Fakat ilk önce bu tuşun çalışmama sorununu çözebilmek için; telefonu yeniden başlatınız, tuşu engelleyecek kılıf ve koruyucu filmleri çıkarınız, tuşun etrafında biriken kirliliği temizleyiniz, yöntemlerini uygulayınız.

iPhone tuşsuz sessize alma

Tuş dışında iPhone modellerini sessize alabilmek için Asistive touch menüsünü kullanabilirsiniz. Bu özelliği telefonda aktif edebilmek için;

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Assistive Touch adımlarını uygulayınız.

Assistive Touch menüsünü aktif ettikten sonra Aygıt > Sesi kapat seçeneğine tıklayarak telefonu sessize alabilirsiniz.

iPhone tuşsuz sessize alma nasıl alınır
iPhone tuşsuz sessize alma nasıl alınır

Bu yöntemi bütün Assistive Touch özelliğini destekleyen iPhone cihazlarında uygulayabilirsiniz.

teknik destek

Bir yanıt yazın