TikTok sahte hesap kapatma şikayeti

TikTok sahte hesap kapatma sikayeti

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok sahte hesap kapatma özellikle yüksek takipçisi olan kişilerin başvurduğu bir işlemdir. TikTok üzerinden çeşitli hesapların adına farklı ve yeni hesaplar açılmaktadır. Bunun nedeni de o kişinin videolarını kullanarak takipçi sayısını artırmak ya da beğeni yapmaktır.

Çok çeşitli nedenlerle sahte hesap açılmaktadır. Kişiler kendi adlarını kullanmadan farklı hesapları takip etmek isterse sahte hesap açabilir. Kimi kişiler bu sahte hesapları açarak diğer kullanıcıları rahatsız etmek isteyebilir. Aynı zamanda kişiler ünlü olan kişilerin fotoğraf ve videolarını izinsiz alarak TikTok hesabından paylaşabilir. Bunun en büyük sebebi de hem kendi takipçi kitlesini artırmaktır hem de diğer kişinin takipçi kitlesini azaltamaya çalışmaktır. Bu gibi durumlarda o hesap şikayet ettirilip ya da TikTok’ a bildirerek o hesabı kapatmaktır.

teknik destek

TikTok sahte hesap kapatma

TikTok sahte hesap kapatmak için yapılması gereken en kolay ve uygun yöntem şikayet etmektir. Tek bir kişi olarak değil 6- 7 gerçek hesap olarak o hesabı aynı nedenden dolayı şikayet etmek gerekir. Örneğin şikayet ederken aynı seçeneği seçerek şikayet etmelidir. Şikayet et butonuna tıkladıktan sonra şikayet nedeni olarak ‘başkasını taklit ediyor’ ya da ‘sahte hesap’ seçeneğine tıklandığı zaman TikTok tarafından incelemeye alınacaktır. Eğer gerçekten sahte hesap olduğu tespit edilirse kısa bir süre içerisinde tamamen kapatılacaktır. Fakat eğer hesap sahte değilse ve sahte olmadığını kanıtlayabilirse şikayet eden hesaplara çeşitli kısıtlamalar getirilebilir. Bu hesaplar belli bir süre içerisinde herhangi bir etkileşimi ya da şikayet bildirgesini yapamayacaktır.

TikTok sahte hesabını kapattırmak için kişiler TikTok destek ekibiyle de iletişime geçebilir. Buradan hangi hesabın sahte olduğu ya da kişinin kendisini taklit ettiği bildirilmelidir. Aynı zamanda o hesabın sahte hesap olduğunu göstermek için çeşitli fotoğraflar da eklenmelidir. Yapılan açıklama detaylı olmalıdır. Bununla birlikte hem Türkçe hem de İngilizce olarak yazılmalıdır. Şikayet talebi gönderildikten sonra o hesap TikTok destek tarafından incelemeye alınacaktır. Hesabın sahte bir hesap olduğu kesinleştirildiği zaman uyarı vermeksizin hesap tamamen kapattırılacaktır.

Hesap şikayetinde genel adımlar

TikTok hesabını şikayet etmeniz için izlenilecek adımlar:

  • Hesap şikayetinde bulunmak için ilgili kişinin profilini görüntüleyin,
  • Yeni bir alan açılacak ve buradan noktalı alana dokunun,
  • En alta çoklu seçeneklerle karşılaşacaksınız. Bu seçeneklerde bulunan “Rapor et” ve hesabı bildirine dokunun.

Olurda sadece videoyu şikayet edecekseniz o zamanda içeriği bildirin kullanılması yeterli olacaktır.

TikTok sahte hesap kapatma 2
TikTok sahte hesap kapatma şikayeti

Alta resimde seçeceğiniz başlığa göre bir yol izlenecek. Onların altında da yeni başlıkla yer alıyor. Önemli olan doğru başlıklarla ilerlemek.

TikTok sahte hesap kapatma
TikTok fake hesap kapatma

Şikayet edilen hesap için geri dönüşler

Bu ağda net bilgiye sahip değiliz. Diğer sosyal ağlara baktığımızda başvurudan hemen sonra bir bildirim yapılmakta. Sonrasında inceleme ve sonuç sürecinde eğer kullanıcıyı bilgilendirmek gerekiyor ise, mail yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

İlk hafta herhangi bir bilgilendirme yapılmayan başvuruların tekrarlanmasını öneriyoruz.

Şikayet ettiğim hesap kapatılmadı

TikTok sahte hesap kapatma şikayetinde bulundum ama kapatılmadı diyerek yardım isteyenlerin bir kısmı kendi hesaplarını kapatmaya çalışıyor. Açıklama yapmadıklarından durum için net bilgi verilmiyor. Belki hesaplarına erişmek için bir yol bulacağız.

Kapatılmayan hesapların işleme alış süreçlerinde farklılık gösterebiliyor. Örnek seçilen şikayet kategorisi önemli olmayan bir başlık olarak seçilmişse öncelik sıralamasında alta kaldığını düşünüyoruz. Tabi birde sizden önceki başvuruları da düşünürsek buradaki yoğunlukta önemlidir.

teknik destek