Instagram uygulamada bilgilerini onayla ne demek

instagram uygulamada bilgilerini onayla ne demek

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Oturum açtığınızda veya paylaşımda bulunduğunuzda Instagram uygulamada bilgilerini onayla yazısı çıktığında ne demek istediğini çoğumuz anlayamıyoruz. Daha doğrusu neden çıkıyor bu uyarı anlam veremeyebilirsiniz.

Instagram uygulama bilgilerini onayla sorunu kullanıcıların anlamadığı ve çözüme ulaşamadığı bir sorundur. Hesapta yanlış bir davranış yapılmasa da gelebilen bir bildirimdir. Bu bildirim sonucunda kişinin Instagram adresine ulaşması da engellenmektedir. Bu sorun bazen sistemsel olsa da bazen hesap sahibinin farkında olmadan kurallara aykırı bir davranış yapmasından kaynaklanabilir.

teknik destek

Uygulamada Bilgileri Onaylamak Instagram uygulamada bilgilerini onaylamak çoğu zaman hesapta şüpheli bir davranış olduğu zaman gelen bildirimdir. Bunun sonucunda Instagram hesabın sahte kişi mi yoksa gerçek kişi mi anlaması için yöneltilir. Bu şekilde hesabın doğrulanması yapılır. Genellikle kimlik bilgilerinin yanında farklı istekler de Instagram tarafından gönderilebilir. Bu istekler hesaptaki şüpheli hareketlerin durumuna göre belirlenir.

Bu bildirim bazen topluluk kurallarına aykırı olarak sakıncalı gönderiler paylaşıldığı zaman da çıkabilir. Örneğin kişiler farkında olmadan telif hakkını ihlal ederek bir paylaşım yapmış olabilir. Bu gibi paylaşımların sonucunda da uygulamada bilgilerini onayla hatası bildirimi gelebilir. Bir hesaba çok yoğun şikayet gelmesi üzerine de bu öneri ekrana gelir. Eğer bu bilgiler şikayet üzerine doldurulmazsa hesabın kapatılması söz konusu olur. Instagram kimliği onaylanmadığı zaman hesap tamamen kapatılır. Aynı telefon numarası ve mail adresiyle yeniden hesap açmak da mümkün olmayacaktır. Bazı durumlarda ise sistemsel hatalar olduğu için hesap kendiliğinden bu sorun düzelir ve kapatılan hesap da yeniden açılabilir.

Instagram uygulama bilgilerini onayla sorununun çözümü

Insagram bilgilerin onaylanması sonucunda hesap yeniden eski haline getirilir. Bunun düzelmesi için eğer Instagram bilgi doldurma sayfasına yönlendirirse orada istenen her şey eksiksiz ve doğru doldurulmalıdır. Yönlendirme olmazsa eğer bilgisayar üzerinden şifre yenileme talebi istenmelidir. Çok fazla giriş yapılmaya çalışan cihazlarda şüpheli bir durum olduğu anlaşılır ve bu durumda da hesap kullanıma kapatılabilir.

Bilgisayar üzerinden güvenli bir şekilde erişim sağlanmalıdır. Bu yöntemle hala açılmadıysa uygulamayı tamamen silerek 1- 2 gün beklemek önerilmektedir. Daha sonra farklı bir cihaz ve internet üzerinden giriş yapılmaya çalışılmalıdır. Bu yöntemler bir işe yaramadıysa teknik destek ekibimden yardım istenmelidir. Detaylı bir şekilde açıklama yapıldığı zaman hesaba erişim sağlanacaktır.

Kimlik ve hesap onayını uygulayan hesapların ilk hafta bekleme süreci oluyor. Sonraki hafta içerisinde dönüş olmadığında başvurunuzu tekrarlamanız gerekir. Tabi net şu kadar gibi bir bilgi veremeyiz. Lakin başvuru yapıldığı gün veya ertesi gün işleme alındığını belirten bir bilgi mail hesabınıza gelebilir.

instagram uygulamada bilgilerini onayla
Instagram uygulamada bilgilerini onayla ne demek

Şüpheli görülen hareketlerin uyarısı

Göreceli bir durum olarak algılıyoruz. Şüpheli dendiğinde çok sık şifrenin yanlış girilmesi, bir çok bilginin değişmesi, şüpheli cihaz ve bağlantıların yapılması aynı kefeye koyuluyor.

Yaptırımların belli bir kriterleri var ve geçici olanlar gün içerinde devam niteliği taşıyor. Zaten sonrasında devam eden durumların iş boyutu değişiyor. Kimlik doğrulamasına giden bir süreç başlıyor.

Gün içerisinde oluşan şeylerde öneri deneyecekleriniz şunlar olsun:

  • Başka bir internetin ve cihazın kullanılması,
  • Oturum açmada farklı bir bilgiden yararlanılması,
  • Çıkan uyarıların gereğinin yapılması,
  • Hiç bir şekilde giriş tekrarlanmadan o günün dolmasının beklenmesi.
teknik destek