Instagram selfie video doğrulama kapatma sorunu

selfie videosu istiyor sorunu

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram selfie video doğrulama kapatma nasıl yapılır şeklinde soranları görüyoruz. Instagram selfie videosu istiyor sorunu çoğunlukla hesaplarda görülen şüpheli durumlarda karşımıza çıkabilir.

Selfie videosu istiyor gibi instagram üzerinden bazen hatalar oluşabilir. Ağdaki kullanıcıların bazen selfie videosu çektiği sırada bir süre bekleme ve olumsuz sonuçlarla karşılaşma gibi problemler yaşarlar. Daha sonra yükleme tamamlandı bildirimi gelse de, tamamlanmamış ve yüklenmemiş olduğu gözlemlenir.

teknik destek

Instagram selfie videosu neden istiyor?

Çoğunlukla güvenlik tarafında olası şüpheli sebeplerden dolayı çıkma olasılığı yüksek. Bunu yaşayan kişiler ilk olarak belli birkaç adımı gerçekleştirmeleri gerekir.

Bu ağla sorunuyla karşılaşan kişiler ilk olarak hesabı kapatıp açma yöntemine başvurmalıdır.

Hala aynı sorun devam ediyor ise uygulama tamamen silip yeniden yüklenmelidir. Fakat silme işlemi gerçekleştikten sonra  yüklemeden önce bir süre daha beklenmesi gerekir. Yarım saat- 1 saat bekledikten sonra yeniden yüklendiğinde sorun çözüme ulaşabilir.

Eğer hala sorun çözülmedi ise destek hattı ile iletişime geçilmesi gerekir. Selfie videosu istiyor hatası üzerinden bir destek alınması gerekir. Bunun için ağın durumu düzeltmek için gerekli teknik uygulamalar gerçekleştirecektir.

Instagram selfie doğrulama sorunu

Instagram selfie videosu istiyor sorunu doğrulama gerçekleştirilmediği için de çıkabilir. Bu sorun genel olarak olarak Instagram üzerinde olan bir teknik arıza olarak görülmez. Instagram kullanıcısının hesabı üzerinde şüpheli durumlar gözlendiği zaman Instagram tarafından uygulanan bir sorundur.

Instagram’ı bu yaptırım sebebiyle, Instagram hesabının gerçek olup olmadığını anlayabilmek için hesabın sahibi tarafından bir selfie çekilmesini istemektedir. Selfie çekip doğrulama işlemini gerçekleştirdikten sonra eğer hala aynı sorun yaşanıyor ise  Instagram kullanıcısı kendi içeriğini ve görsel içeriğini yeniden kontrol etmelidir. Bu durumda  kendi içeriklerine benzeyen bir selfie çekmeleri gerekir.

Örneğin ınsagram içeriğinde kullanılan bir ruj rengi ile çekilen selfide kullanılan ruj rengi aynı olmalıdır. Bu sayede Instagram tarafından selfie çekimi  doğrulanabilir.

Eğer hala bu durum düzeltilmedi ise ve hata vermeye devam ediyorsa Instagram şüpheli durumunun hala geçmediğini düşünmektedir. Bu sebeple Instagram kullanıcısının neyden dolayı böyle bir problemle karşı karşıya kaldığını bulması gerekir.

Herhangi bir sıkıntı bulmayan Instagram kullanıcısı Instagram yetkilileri ile iletişime geçerek bu  sorunun düzeltilmesini talep etmelidir.

Aynı zamanda bu sorunu çözmek için başka bir cihazdan selfie çekip göndermek de bir yol olabilir. Sürekli aynı cihazdan göndermeye çalışmak da sorun olarak algılanmaktadır.

instagram selfie video dogrulama
Instagram selfie video doğrulama kapatma sorunu

Ağ kısmında yaşanan doğrulama aksaklıklar

Uygulamalardaki kullanıma bağlı problemler görülebileceği gibi birde kullanıcının neden olduğu sebepler görülebilir. Bunların geneli hakkında yapılması gerekenlerden söz edeceğiz.

Hesap sahibinin sık yaptığı herhangi şeylerin sonucunda sizden doğrulama istenilebilir. İşlem sırasında çok sık deneyen hesaplar belli süreliğine doğrulama engeli uygulanabilir. Böyle durumlarda hiç hesabı kullanmadan beklemeniz daha akıllıca olacaktır.

  • Geçici durumlarda beklemenizi öneririz. Bu ağdaki problemlerde de çıkabilir, sizden alakalı şüpheli olarak algılanma durumlarında da. Belki bir günün dolması gerekebilir.
  • Tarayıcı ile denediğinizde belki sorunsuz açılacak. Ya da sık kullanılan cihazlarda sormadan oturum açılacaktır.
  • Uygulamaya gelen güncelleme veya iyileştirmelerden dolayı çıkabilir. Eski versiyon ve bilgisayarla deneyelim.
  • Profil alanına girebilirseniz ekli olmayan telefon numarasının veya mail adresinin eklenmesini öneririz. Bu işleminde aynı zamanda güven sağlayacağını söyleyebiliriz.
  • Başka cihazlardan deneme yaparken belki selfie videosu gönderme sorunsuz yapılabilir.
teknik destek