Instagram gönderi fotoğraflara müzik eklenmiyor

instagram gonderi fotograflara muzik eklenmiyor

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram fotoğraflara müzik eklenmiyor sorunu çoğunlukla anlık veya hesap sorunlarında ortaya çıkmakta. Gün boyu süren arızaların pek sık çıkmadığını belirtelim. En azından sadece bu konu için çıkmadığını söyleyelim.

Instagram gönderiye müzik eklenmiyor sorunuyla karşılaşan çok fazla kullanıcı vardır. Kullanıcıların Instagram adreslerinde neden müziğin eklenmediğinin farklı nedenleri olabilir. Bu nedenle herkeste müzik eklememe sorununun çözümü de farklı olacaktır.

teknik destek

Instagram fotoğraflara nasıl müzik eklenir?

Instagram’ da müzik kullanmak yeni gelen bir güncellemedir. Dünya çapında daha önceden gelmiş olan bu güncelleme Türkiye’ye henüz yeni geldiği için pek çok hesap bunu desteklemiyor olabilir. Bu özellik sayesinde kişiler ağda post olarak paylaştıkları fotoğraflara ya da hikayelerin üzerine müzik ekleyebilmektedir.

Instagram fotoğraflara müzik eklenmemesi sorunundan önce fotoğraflara nasıl müzik eklendiği bilinmelidir. Kişiler ilk olarak Instagram’da post olarak atılan fotoğraflara müzik eklemek isteyen kişiler ilk olarak galerisinde fotoğrafı bulundurmalı ya da telefonun kamerasından fotoğraf çekmelidir. Daha sonra ekranın sağ üst kısmında yer alan ‘+’ butonuna tıklanmalıdır. Buraya tıkladıktan sonra paylaşılmak istenen fotoğraf seçilmelidir. 2 defa ‘ileri’ tuşuna tıkladıktan sonra bazı özelliklerin eklenebileceği bir yer sayfada açılır. Burada konum ekleme özelliğinin altı kısmında ‘müzik ekle’ yazısı bulunmaktadır. Buraya tıkladıktan sonra kişiler istedikleri müziği arama tuşuna yazarak bulup seçebilir. İşlem tamamlandıktan sonra ileri tuşuna yeniden basarak müzikli bir şekilde paylaşılabilir.

Gönderiye müzik eklememe sorunu

Instagram gönderiye müzik eklenmiyor sorununda temel olan kontrol alanları vardır. Önce bunların incelenmesi ve sonrasında yapacaklarınızla çözüme ulaşmanız mümkün.

Müzik eklenmeme sorunu olarak kullanılan telefon, internet ve hesapla ilgili olası aksaklıkların incelenmesi gerekiyor. Kontrol ettiğimizde bir çoğunun ilk aklına gelen hesabıma ceza mı geldi oluyor. Bununda kontrolü için profil alanı kullanılabilir.

Gönderim sırasında uyarı çıktığında oturumunuzu kapatıp açıp deneyin. Tabi başka internet, telefon ve hesap ile de denemeyi unutmayın. Birde kullanmak istediğiniz müzik ve gönderiyi değiştirip deneyin.

Ceza kontrolü için profilinizde bir şey değiştirilmeye izin verilmez. Bu ağdaki arızalarda da öyledir. Örnek hakkınızdaki alana bir kelime eklemek istediğinizde uyarı çıkar. İşte bu şekilde bir test adımınızı uygulayıp bir yol bulunur.

Fotoğraflara müzik ekleyememe çözümü

Instagram fotoğrafa müzik eklemek sorun çıkartıyorsa aşağıdaki çözümleri deneyerek bu sorun düzeltilebilir;

  • Fotoğrafa müzik ekleme butonu çıkmıyorsa kişilerin Instagram uygulamasını güncellemelidir.
  • Müzik eklememe sorunu bazen hesabın kendini güncelleyememesinden dolayı olabilmektedir. Bu nedenle kişiler oturumu tamamen kapatıp yeniden açmalıdır. Hatta 1 gün silinmiş bir şekilde durması daha iyi olacaktır.
  • Müzik eklememe sorunun cihazdan kaynaklı olup olmadığını anlamak için farklı bir cihazdan yeniden girip denenebilir.
  • Bazen internet bağlantısından dolayı müzik ekleyememe sorunu olabilir. Farklı bir internet bağlantısından Instagram’a giriş yaparak müzik özelliği denenmelidir.
  • Instagram müziğe erişebilmek için VPN kullanmak gerekebilir. Eğer genel bir sorun varsa kişiler VPN üzerinden deneyerek müzik ekleyebilir.
  • Hesabın türünün değiştirilmesi kesinlikle en iyi yöntemler arasındadır. Bunu ayarlardaki hesap bölümünden yapınız. Korkmayın dönüş istediğinizde aynı bölümden yapılmakta.
  • Sorun hala devam ediyorsa eğer ağ teknik desteği ile iletişime geçilmelidir. Sorun bildir kısmından teknik desteye ayrıntı bir şekilde neden müzik eklenmediği açıklanmalıdır.
instagram gonderiye muzik ekleme sorunu 2
Instagram gönderi fotoğraflara müzik eklenmiyor

Uygulamanın kontrolünde uygulanacak adımlar

Uygulamanıza veya cihazınıza bir güncelleme gelmişse o zaman sorun çıkma olasılığını düşünmeniz gerekir. Bunun için uygulayacağınız en iyi iki yöntemi aşağıya ekledik. Tabi yine başka telefondan denendiğinde sorun çıkmamışsa.

Samsung kullanıcılarının uygulamalar bölümüne girdiğinde instagram başlığına dokunması, sonra içerisindeki seçeneklerden önce önbellek, sonra veriler veya güncellemeler kaldırılmalı. Testten sonra uygulamanın kaldırılıp önceki versiyonlardan birinin yüklenmesi gerekiyor.

teknik destek