Facebook beklenmeyen bir hata oluştu hatası

Facebook beklenmeyen bir hata olustu

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook beklenmeyen bir hata oluştu sorunu ya hesaba giriş yapmaya çalışırken ya da hesap üzerinden bir işlem yapmaya çalışırken oluşan sorunlardan biridir. Hesaba giriş yapmaya çalışırken, ‘tekrar giriş yapın’ uyarısını da beraberinde getirebilir. Bu gibi bir sorunla karşılaşıldığı zaman çözümüne ulaşma dışında farklı bir işlem yapılmaması önerilir.

Çıkan uyarıların temel sebeplerini iki türlü ele alabiliriz. Birincisi sistemden dolayı çıkan geçici problemler. İkincisi ise kullanıcı tarafında yaşanabilecek tüm etkenler. Bunun içerisinde cihazdan, bağlantıdan, şüpheli durumlar ve şikayetlerin yer alabileceğini söyleyebiliriz.

teknik destek

Çıkan uyarıların çözümünde her zaman deneme ile yol alınması gerektiğinden söz ederiz.

Facebook beklenmeyen hata sorununun sebepleri

Facebook hesaba erişim problemi yaşayanlar bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu sorunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Hesabı çalma girişiminde bulunmak ve hesabın çalınması,
  • Hesaba giriş yapmaya çalışırken oluşan sıfırlama sorunu,
  • Hesap girişi sırasında herhangi bir hata ekranı ile karşılaşma,
  • Facebook kullanıcı adını ve parolayı yazdıktan sonra yeniden ana ekrana atma sorunu,
  • Kodmatik ya da doğrulamayla ilgili problemlerle karşılaşılabilmektedir.

Facebook beklenmedik hata sorunları şu nedenlerden dolayı oluşabilir;

  • Facebook üzerinden çok fazla etkileşim yapmak sonucunda beklenmeyen hata ile karşılaşılabilir. Örneğin gün içerisinde çok fazla takipleşme, yorum yapma ya da beğeni yapmanın sonucunda kısıtlama getirilebilir.
  • Facebook hesabına giriş yapmaya çalışırken üst üste yanlış parola girildiği zaman ya da farklı konumlarda giriş yapıldığı zaman bir süre kısıtlama getirilebilir.
  • Facebook kurallarına aykırı davranışlarda bulunmak da beklenmeyen hata sorununu getirebilir.
  • Facebook güncellemesinin yapılmamış olması ve hesabın çok eski sürümde kalması sonucunda hata sorunları olabilir.
  • Facebook üzerinden teknik bir arıza olabilir. Bu gibi durumlarda çoğu Facebook hesabına giriş yapmaya çalışırken beklenmedik hatalarla karşılaşılır.

Beklenmeyen bir hata sorununun çözümü

Facebook beklenmeyen hata çözümü elbette mümkündür. Çözüm için aşağıdaki maddeler uygulanmalıdır. İnternet ayarlarının kontrol edilmesi yapılması gereken ilk adımdır. Herhangi bir sıkıntı yoksa bile, farklı ağ bağlantıları kullanarak yeniden giriş yapılması denenmelidir.

Beklenmeyen hata sorununun olduğu hesabın farklı bir bilgisayardan ya da telefondan açılması denenmesi gerekir. DNS ayarları değiştirilerek tekrar giriş yapılabilir. Telefon ya da bilgisayarın saat ve tarih ayarlarının doğru olduğuna emin olmak gerekir. Telefon üzerinden Facebook’a giriş yapıp ayarlara gidilmelidir. Buradan uygulamalar kısmından Facebook ön belleği temizleme işlemlerini gerçekleştirmek gerekir. Bu işlemlerden sonra yeniden giriş yapılmalıdır. Son olarak da Facebook cihaz üzerinden tamamen kaldırılıp tekrar yüklenmelidir.

Şimdi olası deneyeceklerinizi maddeler halinde aşağıya ekliyoruz.

İşe yarar öneriler

Anlık veya geçici olası arızalarda bekleyerek tekrardan denenmesi gerekiyor. Sık denemeden 15-20 dakika aralıklı kontrol edilebilir.

  • Uygulama tarafında bir aksaklığın çıkması durumları için yeniden kurulum veya eski versiyonlardan birinin yüklenmesi gerekebilir. Geçmişte bunla alakalı çok sayıda aksaklık yaşanmıştı.
  • Başka telefonla deneyin. Sorun yoksa aşağıdakilere bakınız.
    • Uygulama sürümüyle cihazın yazılımında yaşanan sorunlar.
    • Ayarlardaki uygulamalar bölümünü açın ve Facebook içerisine girin. Sonra içerikteki seçenekleri çalıştırın. Önce önbellek ve sonrasında güncelleme kaldırma denenebilir.
  • Cihazların tarihinin yanlış olmasından dolayı güvenmeyen uygulamalar olabiliyor.
  • Kullanılan cihazlarda virüs yer alması veya aksaklık çıkaran uygulamaların olması.
  • Her zaman mobil tarayıcı veya bilgisayardan oturum açılarak denenmesi gerekiyor.
    • Sorunsuz açılıyorsa ek giriş yöntemlerinden bir kaçı açılabilir. Örnek telefon numarası ekli değilse ekleyin, diğer sosyal ağlarla giriş yapma ve diğerleri denenebilir.

Açık olan tüm oturumlarla deneyin. Yine erişim olmazsa çıkışa atıp tekrar bağlanın.

Facebook bir sorun olustu 1
Facebook beklenmeyen bir hata oluştu

Duruma göre sorun bildiriminde bulunacağınız URL bağlantıları sitemizde yer alıyor. Ağla ilgili iletişim adlı yazılarımıza bakabilirsiniz.

teknik destek