YouTube bir sorun oluştu hatasında yapılacak

media 181

YouTube bir sorun oluştu hatası geçmiş dönemlerde benzer bir mesajla karşımıza çıkıyordu. Standart hale gelen uyarılar zamanla metin değişimine gidebiliyor.

teknik destek

Video izlerken bir sorun oluştu yazarak siyah ekran geldiği durumlarda çoğunlukla bağlantı problemleri yaşandığında karşılaşıyoruz. Bu haberde sık çıkanlarda ve bazen çıkanlarda dikkat edilecek hususlara bakacağız. Bir şey yapmadan önce sizin dışınızda belli bir çoğunlukta aynı sıkıntı yaşanıyor mu diye araştırılması gerekiyor. Tabi çok fazla yapılan herhangi bir şeyinde buna neden olması mümkün.

YouTube bir sorun oluştu yazdığında hemen altında “Tekrar denemek için hafifçe vurun” önerisi çıkıyor ve bu metin dahi değişmiş diyebiliriz. Ülke genelinde ve dünya genelinde oluşan benzer durumlarda port, sunucu ve siber saldırı durumları ilk akla gelen nedenler oluyor. Zaten çoğu haber sitesinde atılan başlıklardan biri çöktü oluyor.

teknik destek

Bir sorun oluştu çözümünden nelere dikkat edilebilir diyenler için;

  • Sizle alakalı olup olmadığının anlaşılması gerekiyor. (Google’ da ve Twitter’ dan bakınız)
  • Cihazın ve bağlantının kapatılıp açılması. (Modem, mobil veri ve ayrı ayrı bağlantılarla test)
  • Uygulamada sıkıntı yaşayanlar birde tarayıcıdan açsın.
  • DNS girilerek test edilmesi ek olarak birde VPN denenebilir.
  • Uygulamadaki bir şey buna neden olabiliyor. (veriler ve önbelleğin silinmesi. Güncelleme alındıktan sonra çıkmışsa eski sürümden biriyle denenmesi)
  • Oturum açıksa kapatılarak denenmesi gerekebilir.
  • Sık bir şeylerin yapılmasıyla geçici bir engelle karşılaşılabilir. (Başka cihazla, hesapla ve internetle)

Bundan sonrası için eğer sizle alakalı ise cihazın, uygulamaların ve ayarların güncellemelerine bakınız. YouTube’ a sorunun bildirilmesi de ek bir öneri olacaktır.

YouTube bir sorun oluştu hatasında yapılacak

Bu yıl karşılaştığımız bir sorun uzun zamandır devam etmekte. Sık sık gün içerisinde çok sayıda Gmail hesabımız arasında dolaşırken çıkan bir sorun oluştu belli bir saat girmediğimizde de ekrana gelmekte. Bu da bir nevi direk girmeyi önlemek için doğrulama şeklini aldı gibi bir şey diyebiliriz.

Son Güncelleme: 12.11.2020 00:47