TikTok Live izinsiz kredi kartımdan para çekilmiş

media 85

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok kredi kartımdan para çekti veya para çekmişler şikayetinde eğer bir hırsızlık olduğundan eminseniz uygulama geliştiricisi ve yasal yollara yönelin.

Günümüzde özellikle sosyal medyanın da yaygınlaşmasıyla bu sitelerin uygulamalarında belirli özellikler ücret karşılığında sunulmaya başladı. Kredi kartı kullanıcılarının sık sık başını ağrıtan ve kullanıcıları endişelendiren bir durum olarak, bu ücretli hizmetlerle birlikte o uygulamalar kullanılsa da kullanılmasa da izinsiz para çekimi haberleri de yaygınlaşmakta. Uygulamalar belirli bir satın alma işlemi gerçekleştirilmeden para çekim işlemlerini reddederken kullanıcı mağdurlar gelen fatura ve ödemelerle nasıl baş edeceklerini bilemiyor. Uygulamalar ve sorunlar az çok yeni yeni hayatımıza girdiğinden benzer sorunlar yaşamış kişilerin bu sorunları çözüm yöntemlerinden faydalanmak gibi bir seçenek de maalesef bulunmamakta. Peki başımıza bu tarz bir şey gelirse bu sorunla nasıl baş edebiliriz?

teknik destek

Kontrol edeceğiniz hususların başını çeken olası nedenlere bakılması gerekiyor. Bunlardan aklımıza gelenler şunlar:

  • Acaba daha önce eklemiş olduğunuz kartınızla yanlışlıkla çekim yapmış olabilir misiniz?
  • Ailenizden biri örnek çocuğunuz sizden habersiz kartınızı kullanmış olabilir mi?
  • Kartınızı internet ortamında sık kullanıyor musunuz? Son zamanlarda kullandığınız yerleri düşünün.
  • Kart bilgileri çalınma ihtimali olabilir. 

Bilinen şirketlerin bu şekilde işlem yapmayacağını belirtelim. Güvenliğe dikkat etmeniz için sanal kart kullanılmasını öneriyoruz. Artı kullanılan ağ ve cihazların güvenirliğinden emin olalım. İşlem yaparken başkalarının sistemleri ve internetini kullanılması tehlikeli olabiliyor. Birde bilinmeyen yerlerden işlem yapılmamasını öneriyoruz.

TikTok Live izinsiz kredi kartımdan para çekilmiş

Bankanızla ve geliştirici ile iletişime geçin

Tiktok Live izinsiz kredi kartımdan para çekilmiş diyorsanız ilk yapmanız gereken kartınızı kesinlikle iptal ettirmek olmalı. Bankalar, bu tarz izinsiz harcama durumlarında acil olarak kendileriyle iletişime geçilmesini tavsiye ediyor. Bu önlem, olası bir hırsızlık durumuna karşı sizi koruyup gelecek harcamalardan sakınabilmenizi sağlar. Görevlileri arayıp güvenlik sorularınızı cevapladıktan sonra kartınızı işlemlere kapatabilir, ardından bankanıza faks çekip bu harcama işlemini yapmadığınızı belirterek harcama kaynağının araştırılmasını talep edebilirsiniz. Bu işlemler sırasında isterseniz size yeni bir kart gönderilecek, hesabınız bu güvenli karta aktarılacaktır.

Live isimli uygulamaya ulaşıp durumdan bahsedebilirsiniz. Bu, eğer toplu bir dolandırıcılık sorunu ve aynı durumdan muzdarip bir kullanıcı kitlesi varsa uygulama, duruma karşı toplu bir önlem almayı kararlaştırabilir.

Tiktok Live hakkında kısa bir açıklama yapalım. izleyenlerin ve içerik üreticilerinin canlı bir şekilde yayın açıp bu yayınlara katılabildiği, 16 yaş ve üzeri kullanıcıların yayın açabilirken 18 yaş ve üzeri kullanıcıların arayla satın alınan hediyeler gönderebildiği popüler bir sosyal medya uygulamasıdır. Son zamanlarda iyice popülerleşmesiyle yavaş yavaş bu ağda da olumsuz şikayetlerin olduğunu görüyoruz. Ama bazılarına göre sorunların çeşitliliği az gibi.

Son Güncelleme: 22.03.2021 15:19