Telegram çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum

media 61

Telegram çevrimiçi görünüyorum sorunu çok karşımıza çıkmıyor ama olağan durumlarda yaşandığını düşünüyoruz. Çözüm kısmında test için yapacaklarınız var.

teknik destek

Üst üste getirdiği güncelleme ve özelliklerle birlikte Telegram, son zamanların en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri haline geldi. Kendine has karşı taraf çevrimiçi olunca mesaj yollama, müşteri hizmetlerinin itinalı çalışması ve benzeri özelliklerle gönüllerde taht kuran uygulamanın popülerliği, gizlilik tartışmalarının dışında kalması ile iyi yönde çokça artmış bulunmakta. Tabii ki her uygulama gibi Telegram hakkında da sorular ve belirli şikayetler var. Bunlardan biri de çevrimdışı olunduğu halde çevrimiçi görünmek.

Bu tarz mesajlaşma uygulamalarından çıkış yapıldıktan sonra çevrimiçi görünmeye devam etmenin nedeni genelde, aslında sizin, karşı tarafın ya da her iki tarafın da internet bağlantısının yavaş olması gibi basit bir şeydir. Teknik olarak bakacak olursak bu durumu, uygulamadan çıktığınız anda yaptığınız eylem önce sizin bağlantınız, sonra da karşı tarafın bağlantısı tarafından algılanıyor gibi açıklayabiliriz.

teknik destek

Çözüm önerileri

Sorunun kaynağı bu kadar basitken endişe edilecek bir durum yok demektir. Diğer yandan Telegram çıktığım halde çevrimiçi görünüyorum ve bunu değiştirmek istiyorum diyorsanız uygulama kullanım ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Ayarlardan son görülme ayarları kısmına girip son görülmenizi kapatabilirsiniz. Bu durum, çevrimiçi olduğunuz son anın karşı taraflara gösterimini kapatmakla birlikte çevrimiçi olduğunuz bilgisini sadece o an konuştuğunuz kişiyle ve siz konuşmada aktifken paylaşacaktır. 

Uygulamanın önceki bir kaç versiyondan birini test ediniz. Yenisinde uyum sıkıntısı yaşanabilir.

  • Ayarlarda bir kaç şeyi değiştiriniz.
  • Profil kısmında bir şeylerin değiştirilip değiştirilmediğinden emin olunuz. Hata veriyorsa ceza alınma durumu oluşabilir.
  • Birden çok hesapla ve cihazla deneyiniz.
  • Yardım alanından bildirimde bulunun.

Durum hala aynı, ne yapmalıyım?

Sorununuz hala aynı şeklinde devam ediyorsa uygulamadan her çıkışınızdan sonra telefonunuzun uygulama ayarları bölümüne gidip buradan uygulamayı sonlandırmayı deneyebilirsiniz. Bu zahmetli ama kesin çözüm uzun vadede uygulama verilerinizde soruna açabilme ihtimaline sahiptir. Bunun yanında eğer hesabınızın kontrolünün başkalarında olduğuna dair şüpheleriniz bulunuyorsa uygulamadan teknik destek talep edebilirsiniz. Bu destek alanına Telegram’ın Türkiye içerisinde resmi sitesi olan telegramturkiye.com’dan, uygulamanın mail adresinden veya daha geniş çaplı ve uygulamaya dair şikayetleriniz varsa uygulamanın Google Play sayfasından ulaşabilirsiniz.

media 60