İnternet kopma sorunu ve bağlantı hatası

media 1521

airties, tplink, zyxel, huawei, aztech, dlink, datron, edimax, philips, pikatel, linksys ve zte modemlerde internette kopma sorunu için çözüm önerimiz haberimizde…

teknik destek

Evinde ya da işyerinde internet kullanan herkesin ortak problemi internetin sık sık kopması ve internet bağlantısının belirli aralıklarla kesilmesidir. Bu durumda internet kopmasını engellemek için kontrol edilecek ya da yapılacak aslında birçok işlem var. Bunlardan bazılarına değinmek gerekirse ilk kontrol edeceğiniz yer modemin kablo bağlantılarında sorun olup olmadığıdır. Kablo bağlantılarınızda herhangi bir sorun yok ise modemin üzerinde yer alan modem ışıklarından problem tespit edilebilir. 

Kullandığınız modemin power ışığının sabit bir şekilde yanması gerekiyor. Power ışığınız sabit yanmıyorsa kesinlikle modeminiz arızalıdır ve yeni bir modem almanız gerekiyor. Modemdeki dsl ya da adsl ışığınız sabit değilse hattınızda ya da modeme gelen adsl kablosunda sorun olabilir. İnternet kopma sorunu modem ayarlarıyla ilgili de olabilir. Modem arayüzündeki modemin bağlı olduğu kanal internetinizin kopmasına neden olabilir. Modeminizin en sağlıklı ve kopma sorunu yaşamayacağınız kanallar 1, 3, 5, 7, 9 ve 11 numaralı kanallardır. 

teknik destek

İnternet kopma sorunu ve bağlantı hatası

İnternet kopma sorunu çözüm önerieri

Bunlardan herhangi birisini ya da hepsini denediniz ve kopma sorunu devam ediyorsa bilgisayarınıza bulaşan bir virüs kopma sorunu yaşamanıza neden olabilir. Bilgisayarınızda online virüs taraması yapmak için hemen buraya tıklayarak işlem yapabilir ve kopma sorununu çözebilirsiniz. Modem içerisinde güvenlik duvarı açık ya da mac filtreleme var ise bu ayarlarda internetinizin kopmasına neden olabilir. 

Bilgisayarınıza manuel ıp ya da dns verdiyseniz verdiğiniz ıp ya da dns adresleri de internetinizin kopmasına neden olabilir. Modem arayüzünde ki şifreleme wpa-psk ise bunu değiştirmenizde kopma sorununa çözüm sağlayabilir. Modem arızalı değil ve hattınızda da herhangi bir sorun yok ise modemi resetleyip yeniden kurmanız da kopma sorununuzu mutlaka çözecektir. Modeminizin ya da tüm modemlerin kullanıcı adı, şifresi ve ıp adreslerini öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz. Türk telekom ya da ttnet hattınızda kopma sorunu hat kaynaklı ise turk telekom müşteri hizmetlerini arayabilir ve bulunduğunuz yere ekipleri isteyerek soruna çözüm sağlayabilirsiniz. Sadece Türk Telekom için değil, türksat internet kopma sorunu, superonline internet kopma sorunu, vodafone net internet kopma sorunu,biri adsl internet kopma sorunu, smile adsl internet kopma sorunu ve tüm servis sağlayıcılarındaki kopma sorunları için müşteri hizmetlerine ulaşarak arıza kaydı oluşturabilir ve bulunduğunuz yere ekipleri yönlendirerek soruna çözüm sağlayabilirsiniz.

İnternet kopma sorunu

Bilgisayara manuel ip ve dns tanımlaması yapınız. Bazen çakışma ya da ip alamama sorunundan dolayı kopmalar olabilir. Aynı zamanda sürücü kaynaklı sorunlardan da olabiliyor. Driver sürücüsünü kaldırıp PC yeniden başlatım farklı bir sürücü sürümü yükleyip deneyiniz.


Internet Explorer donma sorunu ve açılış hatası için çözüm

Internet Explorer donma sorunu ve açılış hatası için çözüm
Son Güncelleme: 25.12.2017 15:49