Instagram Sorry something went wrong hatası çıkıyor

media 6

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Bilgisayar veya telefonda instagram Sorry something went wrong yani üzgünüz bir şeyler ters gitti hatası alanların nasıl çözüme ulaşacaklarını anlatıyoruz.

Sorry something went wrong, Instagram hesabına girerken veya herhangi bir işlem yaparken karşılaşılan sistem arızalarından biridir. Tabi farklı sebeplerden dolayı çıkma olasılığı da her zaman olabilir. Örnek kullanıcının sistem tarafından engellenmesi sonucu böyle bir uyarı mesajı çıkması mümkün. Çıkan mesajın Türkçesi “Üzgünüm bir şeyler ters gitti” olarak görülmesi de mümkündür.

teknik destek

Aşağıdakilerden bazıları farklı problemlerde de denenebilecek adımlardır. Tabi çıkma sebebini araştırmadan yapılacakların çoğu belki zaman kaybına neden olacaktır.

Sorry something went wrong neden çıkıyor?

İlk aklımıza çıktığı gün sistemlerde beklenmedik bir arızanın oluşması geliyor. Öyle olup olmadığının araştırılması adına internet dışında birde faklı şehirlerde yaşayan arkadaşlarınıza sormanızı öneririz.

  1. Genelde değilse o zaman aşağıdakilere bir göz atalım.
  2. Çok fazla yaptığınız şeylerin bir sonucu olarak çıkan uyarı mesajları olabiliyor. Örnek vermemizi isterseniz, çok falza peş peşe yapılan yorumlar ve takip istekleri dahi buna neden olabiliyor.
  3. Şikayete neden olacak davranışlar sergilemeniz. Artı topuluk kurallarına uymayan davranışlarda bulunmanız.
  4. Hesabınızı kullanırken farlı bağlantılarla ve cihazlarla sık giriş yapılması.
  5. Uygulamaya gelen bir güncellemenin aksaklığa neden olması.
  6. Kısmi olarak uygulanan bir hizmete erişim olmamasından kaynaklı olabilir.

Bunlardan daha fazlasını yazabiliriz. Lakin kullanıcının ne gibi şeyleri uyguladığını bilmediğimiz için olası olanlardan bahsettik.

Instagram Sorry something went wrong hatası çıkıyor

Instagram üzgünüz bir şeyler ters gitti çözümü

Normalde çevirisine baktığımzıda üzgünüm yazıyor ama normalde üzgünüz bir şeyler ters gitti hatası olarak çoğunlukla çıkmakta. Daha önce farklı sayfalarımızda bunu anlatan açıklamalarımız oldu. Şu an bu şekilde çıkıyor ama bir zaman sonra farklı bir metinle karşımıza çıkabilir. Metinde ufak bir değişim yapılsa dahi mantıken aynı sebeplerden ortaya çıkacağını söylemek istiyoruz.

Yukarıdakilerin kontrol edilerek buna göre davranılması gerekmekte.

  1. Tarayıcı üzerinden deneyelim. Hatta gizli sekmenin kullanılmasını da öneririz.
  2. Farklı bir internet ve telefondan da denenmesi şart.
  3. Başkalarında yaşanıyor mu diyerek farklı bölgeler araştırılmalı.
  4. Uygulamaya gelen bir versiyondan alakalı ise birde öncekilerden birini yükleyip deneyiniz.
  5. Şifrenizi değiştirmeye çalışınız.
  6. Ekli olan farklı giriş adımlarını deneyin. Ekliyse Facebook ve numara ile.
  7. Ceza veya sık yapılanlarla alakalı olması durumlarında en az 1 gün hiç denemeden bekleyiniz.
  8. Farklı yöntemlerle profilinize ulaşırsanız ek giriş yöntemlerini ekleyin.
  9. Yine erişirseniz o zaman hesap türünün değiştirilmesini öneriyoruz. Ayarlarda bulacaksınız.

Instagram üzgünüz bir şeyler ters gitti çözümü

Çözümde olası diğer önerilerimiz

Telefonunuza güvenlik kodu girmenizi engelleyen sorunlar, birkaç değişiklik dışında e-posta ile hemen hemen aynıdır. Instagram kurallarını ihlal eden bir hesap için daha önce bir telefon kullanılmışsa ve o hesap devre dışı bırakılmışsa, o numara bloke edilir ve gelecekte güvenlik kodu alamaz. Bu yüzden kod girilecek yer açılmayabilir.

Yasaklanmış IP adresini kullanma

Kullanmakta olduğunuz IP adresi bloke edildiğinde, doğrulama kodu telefonunuza da gönderilmeyecektir. Bu sebeple kod girilecek yer görülmeyebilir.

Sunucu aşırı yüklenmesi veya arıza oluşması

Sunucuların meşgul olduğu zamanlar vardır; hiçbir telefona doğrulama kodu göndermiyorlar. Doğrulamayı tekrar talep etmeden önce birkaç saat hatta günlerce beklemeniz gerekir. Güncelleme Yapılması gerektiğinden kod girilecek yer gözükmeyebilir.

Bazı VPN sağlayıcılarının sosyal ağ hizmetlerine erişimi engellenir ve bu nedenle bu tür hizmetleri kullanmayı denediğinizde güvenlik kodunu almada bir sorun olacaktır. Bu yüzden kodu girecek yere erişim sağlayamayabilirsiniz.

Telefon numarası birden çok kez kullanıldı mı?

Telefon numaranız güvenlik kodu almak amacıyla birden fazla kez kullanıldığı zaman da güvenlik kodunu alamama sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz; bu, yeni bir hesap açarken geçerlidir. Aynı telefon numarasının birden fazla kez güvenlik kodu almak için kullanılması nedeniyle kod girecek ekrana ulaşmanız mümkün olmayabilir.

Güvenlik tarafı için olası düzeltmeler

Engellenen bir IP adresi kullanılamayacağından, telefon numaranızın doğru olup olmadığını tekrar kontrol etmeniz şartıyla ilk yapmanız gereken IP adresinizi değiştirmektir. Farklı bir ip adresi kullanmanız gerektiğinde Instagram kodunun girileceği alan açılmayabilir.

Kullandığınız telefon numarası bloke olabilir. Ya da doğrulama limitini aşmış olabilirsiniz. Böyle bir durum söz konusu olduğunda başka bir telefon numarası denemeniz gerekir. Bunu  gerçekleştirirseniz, güvenlik kodunu hızlı bir şekilde alabilirsiniz ve bu giriş ekranına ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Instagram, normal tarayıcınızda çok fazla çerez depolar, ancak gizli modda yeni başlıyorsunuz, ancak gizli mod kullanırken farklı bir IP adresi kullanmanız gerektiğine dikkat etmelisiniz.

Uygulamayı telefonunuzda kullanıyorsanız, başka bir cihaz kullanmayı deneyin çünkü cihazınız bloke olabilir ve bu nedenle kod girecek yer gözükmeyebilir.

Bazen sunucular meşguldür ve şu anda isteği işleme koyamazlar, birkaç saat bekleyerek kod gelebilir. Bu adımlardan bazılarını takip etmek, doğrulama kodunu almanıza ya kod girecek yeri bulmanıza kesinlikle yardımcı olacaktır. Değilse, yardım için desteğe başvurmanız gerektiğini düşünüyorum.

Son Güncelleme: 31.08.2021 00:49