Facebook onay kodu eski hattıma gidiyor

media 22

Eskiden çok sık olan ama şimdilerde az karşımıza çıkan Facebook onay kodu eski hattıma veya eski numarama gidiyor sorunu hala devam etmekte.

teknik destek

Hesabınızın güvenli şekilde kullanılması ve doğrulama işlemlerinin yapılması için iletişim numarası kullanılması zorunludur. Her sosyal medya uygulaması gibi hesapların güvenle kullanılır durumda olması adına kod gönderilmesi ve girilmesini istemek söz konusudur. Bunun için Facebook da bu tarz işlemler için doğrulama ve telefon numarası talep eder.

Bu talebi yerine getirmeden herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmez. Bundan dolayı iletişim numarası vermek istemeyenlerin hesapları güvenlik sağlanamayacağı için kabul edilmez.

teknik destek

Kod gelmiyor ise, çoğunlukla kullandığımız bunla alakalı bir form yer alıyor. İçeriğinde gerekli alanların doldurulduktan sonra üzerinden 1 veya 5 gün kadar geçmesini beklemenizi öneriyoruz. Sonrasında baktınız geri dönüş yapamamışlar o zamanda tekrardan bir kaç form kullanarak yardım almanızı öneriyoruz.

Kod eski telefon numarasına gidiyor mu?

Kod istendiğinde eski numaraya gitmesi durumu eskiden daha sık karşılaştığımız bir sorundu ve şimdilerde nadir karşınıza çıkacağını düşünüyoruz. Daha çok instagram tarafında yaşanan bir problemdi..

Hesabınızı oluştururken kullanılması adına verdiğiniz iletişim numarası zaman içinde değiştirilmek zorunda kalabilir. Bu durumda yapılması gereken gizlilik ve güvenlik ayarlarından hesabınıza gelecek olan kodları farklı bir telefon numarasına yönlendirmek olmalıdır.

Böylelikle güvenlikle alakalı sorunlar yaşamanızın da önüne geçilmiş olur. Aksi durumda hesabınıza gelmesi gereken kod eskiden eklenmiş olan telefon numarasına gidecektir.

Numara değiştirmeden veya kapattırmadan önce gerekli alanlardan eski numaranın kaldırılması önerilir. Ekli olmayan e-posta hesabınızın kesinlikle eklemenizi ve hatta ek olarak instagram ile bağlanmanında açılmasında fayda olacağını düşünmekteyiz.

Kod gelmiyor çözümü tarafında ne yapılabilir?

  1. Uygulamadan ve tarayıcı kullanarak giriş yapmaya çalışınız. Şifre sıfırlamasında da bulunabilirsiniz. İki taraflı girişlerde ayrı kurtarma yöntemleri karşınıza getirebilirler.
  2. Daha önce sık hesabınıza giriş yaparken kullandığınız bilgisayar ve mobil cihazlardan deneyiniz. Kod istemeden giriş yapma olasılığı bulunuyor.
  3. Telefon numaranızı hala kullanıyor ama gelmiyorsa o zaman çok fazla istekte bulunduysanız bir kaç saat kadar veya bir gün üzerinden geçmesini ekleyiniz.
  4. Erişime izin verilen sistemlerden profil alanına girip ek giriş seçeneklerini ekleyiniz.
  5. Yazı sonundaki öneri haberimizdeki içerikte bulunan bağlantılardan yararlanınız.

Facebook onay kodu eski hattıma gidiyor

Değiştirmenize rağmen eski numaraya gitmesi

Hesabınızdan ilgili ayarları değiştirmiş olmanıza rağmen hala eski numaranıza kod gelmesi sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Böyle zamanlarda yapılması gereken ise destek oluşturmak olmalıdır. Numarayı yenilediğinizden ve kaydettiğinizden emin olmadan böyle bir talepte bulunmamalısınız.

Aksi durumda ayarlarınızda gereksiz yere değişim olması olasılıklar arasında bulunur. Destek sonrasında yapılan inceleme ile gereken değişim yapılacaktır. Yoğunluğa bağlı şekilde belli bir süre alabilecek olan bu işlem sonucunda sorun tamamen çözülmüş olur.

Belki iki numaranızda ekledir ve eski olana gidiyor olabilir. Yani öncelik sıralaması gibi bir durum çıkıyor olabilir. Bundan dolayı başka cihaz ve sistemlerle kesinlikle denemenizi öneriyoruz.