Hızlı şarj telefona zarar veriyor mu?

media 1052

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Kablolu kablosuz hızlı şarj telefona zarar verir mi? Yeni çıkan telefon modelleri ve şarj cihazları için şu an net bir şey diyemiyoruz. Öncekiler için kablosuz şarj cihazlar zarar vermekte.

Hızlı şarj telefona zarar veriyor mu? Özellikle akıllı telefonların şarjının çabuk bitmesi ve iletişimin devam etmesi gerekliliği hızlı şarj konusunun önemini daha da ön plana çıkarmaktadır. Bu maksatla hızlı şarj hizmeti veren noktaların da sayısı sürekli olarak artmaktadır.

teknik destek

Yeni nesil Apple’ ın çıkarmayı düşündüğü kablosuz hızlı şarj cihazı ve yeni çıkan Android cihazlar için tasarlanmış hızlı şarj cihazlar için net olmasada eski teknolojiye göre daha az batarya ömrünü azalttığı söylenmekte. Ama eskilerin çoğu batarya ömrünü azaltmakta. Yan sanayi kalitesiz dediğimiz ürünlerde telefonun arızalanmasına neden bile olabiliyor.

Hızlı şarj nedir?

Hızlı şarj, telefonların normalden daha kısa sürede şarj edilmesi anlamına gelmektedir. Bu sistem ile cep telefonlarının içeriklerinde bulunan regülatörler, devre dışı kalmakta ve pile daha fazla akım yüklenebilmektedir. Böylece daha fazla amperle telefonun bataryası da daha hızlı bir şekilde dolmaktadır.

Hızlı şarj telefona zarar veriyor mu?

Hızlı şarjın telefona zararı var mı?

Hızlı şarj kullanım açısından avantajlı olsa da, cep telefonlarına bazı zararlar da verebiliyor. Bunlar şu şekilde sıralanmaktadır:

1. Bataryanın ısınması: Hızlı şarj esnasında cep telefonlarının pillerine daha fazla akım verildiği için, pillerde normalden daha fazla ısınma oluşmaktadır. Özellikle uygun olmayan cihaz ve pillerle yapılan hızlı şarj sonucunda, pillerin şişmesine ve hatta patlamasına bile rastlanmaktadır. Bu nedenle telefonların hızlı şarj edildiği ortam çok sıcaksa, güneş ışığı direkt olarak telefona geliyorsa veya cep telefonu bir metalin üzerinde şarj oluyorsa, ısınma olayı daha fazla gerçekleşmektedir.

2. Batarya ömrünün azalması: Özellikle akıllı telefonların gün içinde birden fazla hızlı şarj edilmesi, bataryaların ömürlerinin de kısalmasına neden olmaktadır.

3. Şarjın çabuk bitmesi: Hızlı şarj ile dolumu yapılan bataryalar, normal şarjda olduğu gibi tamamen dolmamaktadır. Bundan dolayı da pillerin şarjı daha kısa sürede bitmektedir.

Son Güncelleme: 05.03.2019 20:22