Windows 8 Başlat Menüsü Nerde Başlat Butonu Ekleme indir

media 578

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 8 işletim sisteminde bulunmayan başlat menüsünü bir programla kolay şekilde geri getirebilirsiniz. Başlat menüsünü etkinleştirme ve nerede…

Geçtiğimiz ekim ayında Windows 8 ile aynı zamanlarda çıkan Pokki adlı bir uygulama Microsoft’un son işletim sistemiyle birlikte kaybolan Başlat butonunu geleneksel masaüstüne geri getiriyordu. Uygulamanın geliştiricilerinden gelen açıklamaya göre Pokki şimdiye kadar 1.5 milyon kez indirildi. Bu rakam önemli bir büyüklüğe sahip kullanıcı kitlesinin şimdiye kadar 60 milyon lisansın satıldığı Windows 8′de Başlat menüsünü istediklerini gösteriyor.

teknik destek

Pokki uygulamasını indirip klasik windows başlat menüsüne sahip olabilirsiniz

windows 8 başlat menüsü nerde başlat butonu ekleme

Microsoft, Windows 8′de Başlat menüsüne yer vermeme kararını bunun kullanımının düştüğünü gösteren telemetri verisine bağlamıştı. Pokki’nin verileriyse kullanıcıların Başlat menüsünün yerine geçen bu uygulamayı günde ortalama 10 kez açtığını gösteriyor. Pokki, net Windows 8 kullanım tablosunu paylaşmıyor, sadece indirmeleri vermekle yetiniyor. Ancak Stardock adını taşıyan benzer bir Başlat buton muadili de Windows 8′in çıkışından hemen sonra on binlerce kopya satmıştı.

Windows 8 Başlat menüsüne artan bir talep olsun veya olmasın, Pokki sunduğu güzelliği yeni güncellemeyle daha da eliştirmeyi sürdürüyor. Güncellenmiş ön izleme versiyonunda yenilenmiş kullanıcı arayüzü ve açık renkli tema seçeneği yer alıyor. Bunun yanı sıra Başlat butonunu modern görünümlü bir Windows logosuna dönüştürmek de mümkün. Arama özelliği iyileştirilmiş, böylelikle uygulamaları, programları, dosyaları ve klasörleri bulmak daha da kolaylaşıyor.

Pokki’nin kendi içinde bir uygulama mağazası bulunuyor. Pokki çeşitli web sitelerini uygulamaya dönüştürüp ulaşılması kolay hâle getirmiş. Aynı zamanda üçüncü taraf yazılımcılara ait çeşitli uygulamalar ve oyunlar da bu mağazada yer alıyor. Yükleme süreci de mobil işletim sistemlerinden alıştığımız tarzda.

Windows 8′in yeni Başlat arayüzünü tamamen engellemek gibi bir özellik de hâlen bulunmaya devam ediyor. Ayrıca başlangıçta doğrudan geleneksel masaüstünü yüklenmesi ve “hot corner” olarak nitelendirilen ve fare imlecini ekranın köşelerine götürdüğünüzde meydana gelen çeşitli tepkilerin engellenmesi de Pokki’nin özellikleri arasında. Eski Başlat butonunu özleyenler aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek Pokki’yi ücretsiz olarak deneyebilir.

Son Güncelleme: 27.04.2017 18:03