WhatsApp silinen resimleri geri alma

media 1593

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Whatsapp uygulamasında yanlışlıkla sildiğiniz veya sildikten sonra pişman olduğunuz resimleri tekrar geri alabilmek için haberimizde yer alan yöntemi uygulayarak resimlerinizi kurtarabilirsiniz.

Whatsapp  uygulaması akıllı telefonlarda en çok kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. Whatsapp  ile kişiler bir çok bilgiyi birbirleri ile paylaşabilmektedir. Bu bilgiler arasında resimler, videolar gibi dosyalarda bulunmaktadır. Gelen veya gönderdiğimiz resimleri bazen yalnışlıkla silebiliriz. Bu haberimizde silinen veri geri almak istediğiniz resimleri nasıl kurtarabileceğinizi sizlere anlatacağız. Akıllı telefonlarda Whatsapp uygulaması üzerinden gelen resimler kendine özel bir klasörde toplanmaktadır. Bu klasörde yer alan resimler bazen istemeden silinebilmektedir. Bu resimleri telefondan sildikten sonra tekrar açmanız mümkün değildir. Resmin flu şekli mesajda yer almaktadır. Bu resme tıkladığınızda ise “Üzgünüz, bu medya dosyası SD kartınızda mevcut değil” hatası alacaksınız. Eğer bu resme cihazınız üzerinden ulaşamazsanız kurtarma işlemini yapmaktan başka şansınız bulunmamaktadır.

teknik destek

Whatsapp’ tan silinen resimleri geri alma  

Whatsapp uygulamasında resimleri geri getirmenin farklı yöntemleri bulunmaktadır. bu yöntemler içerisinde en kolay olanı ve doğru sonuç alabileceğiniz yöntemi sizlerle paylaşacağız. Bu yöntemi uygularken bir uygulama kullanacağız. Bu uygulamayı ücretsiz yazılımlar arasından seçtik. Kurtarma işlemine başlamadan önce telefonunuzu bilgisayara bağlayabileceğiniz gerekli aparatları tedarik ediniz.

Bu uygulamayı kullanabilmeniz için telefonunuzun işletim sistemine göre kurulum yapmanız gerekmektedir. Birazdan sizlerle paylaşacağımız uygulamanın hem android hemde iOS sürümü bulunmaktadır. Aşağıdaki linklerden işletim sistemine göre uygulamayı bilgisayarınıza kurunuz.

Android telefonlar için easeus.com/android-data-recovery-software/free-android-data-recovery.html

iPhone telefonlar için  easeus.com/mobile-tool/free-iphone-data-recovery.html

Yukarıdaki linklerden doğru yazılımı indirdikten sonra kurulum aşamasında aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda yer alan Yükle seçeneğine tıklayarak ek aygıt kurulumunu yapınız.

WhatsApp silinen resimleri geri alma

Yükleme işleminden sonra masaüstünüze aşağıdaki simge gelecektir. Bu işlemden sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayara bağlayınız.

WhatsApp silinen resimleri kurtarma

Masaüstünde yer alan simgeye tıklayarak açılan Ekrandan Start tuşuna basınız. Eğer uygulama telefonunuzu görmüyorsa Ayarlar -> Geliştirici Seçenekleri -> USB Hata Ayıklaması  adımlarını takip ederek usb hata ayılmasını aktif yapınız.

WhatsApp silinen fotoğrafları geri alma

Start işleminden sonra Whatsapp resim klasörünü bularak bu uygulamanın taramasını başlatınız.


Whatsapp otomatik indirme özelliğini kapatma

Whatsapp otomatik indirme özelliğini kapatma

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır
Son Güncelleme: 08.11.2017 12:08