WhatsApp mesajlar silinmeden numara değiştirme

WhatsApp mesajlar silinmeden numara değiştirme

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefon kullanıcılarının endişelendiği konulardan biri WhatsApp sohbetlerinin silinmesi. İçeriğinde önemli gördükleri şeylerin orada durması onlar için önemli oluyor. Bu başlığımızda mesajlar silinmeden numara değiştirme nasıl yapılıyor buna değineceğiz.

SMS olayının tarihe karışması ile artık internet olmadığı zamanlarda tercih edilme sebebi olarak görülmekte. WhatsApp dendiğinde bir çoğunun sesli görüşmeyi dahi buradan yaptığını görüyoruz. Özellikle ailelerin toplu görüşmelerde tercih ettiği bu uygulamaya yönelik zaman zaman sorunlarına çözüm olacak içeriklere yer veriyoruz.

teknik destek

WhatsApp mesajlar silinmeden numara değiştirme seçeneği

Sanırız uygulamayı kullananların çoğunun bu özellikten haberi yok. Bazıları bilinçsiz şekilde yeni aldığı numarada direk kullanıma gidiyor. Mevcut oturumun sonlandırılmadan numara değişiminin yapılacağı bir alan bulunuyor. Bu bölüme girdiğinizde eski numaranızı ve yeni numaranızı yazacağınız bir alan açılıyor. Lakin geçmiş yazışmalarınızın olduğu oturumun kapatılmadan bu işlemi yapmanız gerekiyor.

Aşağıya işlemlerin yapılış şeklini ekleyeceğiz. Olurda uygulamanın oturumunu sonlandıranlar tekrardan eski numarasına ihtiyaç duyacaktır. Sohbetlerini yedeklemeyenlerin yapacağı tek şey bulacaktır.

WhatsApp numara değişimi resimli anlatım şekli

  1. Uygulamaya girdiğinizde çark simgesinin olduğu alana girin.
  2. “Hesap” adlı seçeneğe dokunun.
  3. “Numara değiştir” adlı bölüme geçin.
  4. Gerekli uyarıyı okuyun.
  5. İleri dendikten sonra eki ve yeni numaranızı yazıp onaylayın.

Hesabın doğrulamasını yeni numaraya giden kodla yapılacak. Eski olan zaten oturumu açık olduğundan ekstra bir doğrulama talep edilmeyecek.

WhatsApp numara degisince 3
WhatsApp mesajlar silinmeden numara değişimi

WhatsApp numara değişliğinde silinen mesajlar

Önem sıralamasına göre sizin için ne kadar önemli ise buna göre deneyeceğiniz yöntemlere bakmalısınız. Örnek eski numaraya erişiminiz hala var mı? Yoksa eski numarayı geri almayı düşünün. Kapatılan numaranın eski sahibi sanırız 1 yıl içerisinde tekrardan o numarayı alması mümkün.

Bakacağınız seçenekler şunlar:

  • Sohbetlerin yedeğinin kontrol edilmesi.
  • Açık olan oturum üzerinden işlem yapılması.
  • Eski numaraya ulaşma.

Not: Tekrardan açılan numaraya 3 gün kadar doğrulama mesajlarının gelmeyeceğini belirtelim. Nu yeni hatlar içinde geçerlidir.

Verileri eski telefondan yeni telefona taşıma

Açık olan oturum başka bir telefonda ise;

Numara değişimini o telefondan yapın ve yenisine geçişte geri yükleme seçeneğini kullanın. Ya da eski diğer cihazdan elle yedeklemeyi başlatın. Bittiğinde yeni cihaza WhatsApp hesabını doğrularken geri yüklemeyi soracaklardır.

Bunun dışında bilgisayara kuracağınız programlarla bu verileri taşımanız mümkün. Onun dışında uygulama kullanılarak taşıma yapılmalı. Telefon Android sistemine sahip ve iOS’ a geçecekseniz bunun için resmi uygulaması olan “iOS’ e taşı” tercih etmenizi öneriyoruz.

WhatsApp mesajlar silinmeden
WhatsApp mesajlar silinmeden numara değiştirme
teknik destek