WhatsApp mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir

media 173

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp mesaj gönderirken mesaj bekleniyor sorunu çıkanlarda ve geldiğinde de aynen çıkabilen bu uyarı uzun sürdüğünde genelde çoğunda görülür.

Saat işareti çıkıyor ve WhatsApp mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir yazıyor diyenlerde, uçtan uca şifrelemenin işlem sırasında karşı tarafa ulaşalamadığı durumlarda veya kişi uygulamayı yeniden kurduğundan dolayı bazen kısa süreliğine beklemede kalma durumuna deniliyor. Ama geçtiğimiz haftalarda hizmette bir sorundan dolayı genelde böyle bir problem yaşanmıştı. Sunucularda veya şifrelemeyle alakalı bir çalışma / arıza olabilir. Yazımızda böyle bir durumla alakalı olabilecek hususlara bakacağız.

teknik destek

Çok sık karşılaşmayacağınız bir durumdur ve çoğunlukla aşağıdakilerle alakalı olabiliyor. Bir şeylere kalkışmadan önce sosyal ağlarda araştırarak genelde bir şey var mı bakılmalı. 

  • Karşıdaki kişi farketmemiş olabilir ve WhatsApp’ ı açması gerekebilir.
  • Gönderen kişi uygulamadan çıkıp tekrardan göndermeyi deneyebilir.
  • İnternet kopmalarında yarım kalmış veya şüpheli bir durumla karşılaşılmış olabilir.
  • Telefonun tarihinde yanlışlık ve yer almamasından sıkıntı çıkarabilir.

İki tarafta telefonlarını kapatmaları ve açtıktan sonra uygulamayı açarak beklemesi çözüm getirebilir. Tabi yüklü bir güvenlik uygulamasının buna neden olma olsılığı da bulunuyor.

Kablosuz internet kullananların modemlerini kapatmaları, duruma göre dns adresleriyle denemeleri ve başkalarında da var mıdır bakılmalı. Cihazdan şüohelenenler başka bir cihazdan test etmelerini önereriz. Sadece uygulamadan numara ile hesap doğrulaması yapılması yeterli olacak. Sim kartı çıkarmanıza gerek bulunmuyor.

Bir başka dikkat edilecek hususa gelelim. İki taraftan birinde güvenlik endişesi oluşması. Virüs olabilir veya şüphele doğuracak işlemler de diyebiliriz.

WhatsApp mesaj bekleniyor bu biraz zaman alabilir

Saat simgesi açılırken zaman kavramını göstermesi için kullanılan işaret çoğunlukla anlık çıkar ve kaybolur. Tahmini bunun fark edilmesi zor olabilir ve kalanlarda işlem sırasında bağlantının kopmasından ya da gitmesinden dolayı böyle kalabiliyor. Bölgeden veya yurt dışından kaynaklı durumlarda uzun bir zaman kaldığı görülmekte.

Son Güncelleme: 18.11.2020 21:06