WhatsApp kişi engelleme numara nasıl engellenir

media 1569

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android ve iPhone WhatsApp' ta numara engelleme nasıl yapılır? Whatsapp uygulamasında sizleri rahatsız eden kişileri nasıl engelleyebileceğinizi bu haberimizde anlatacağız.

WhatsApp mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanılanıdır.  Bu uygulama bir çok kişi tarafından kullanıldığı için sizleri rahatsız edebilecek kişilerde bulunabilmektedir. Eğer WhatsApp’ta sizleri rahatsız eden kişi ve numaraları engellerseniz bu kişiler sizlere artık gönderi gönderemeyecektir. Bu engelleme işlemini yaptığını kişinin rehberde olması veya olmaması önemli değildir. WhatsApp sohbet ekranına giriş yaptığınızda istediğiniz kişiyi rahatlıkla engelleyebilirsiniz. 

teknik destek

Whatsapp kişi veya numara nasıl engellenir

Bu haberimizde WhatsApp uygulamasında bir kişi nasıl engelleyebileceğinizi resimli olarak sizlere anlatacağız. Bu işlemi hem android hemde iPhone telefon modellerinde yapabilirsiniz. Siz rahatsız eden kişiyi engelleyebildiğiniz gibi hemde WhatsApp’a şikayet edebilirsiniz. Kişi ve numara engellemenin nasıl yapılacağını anlatmaya başlayalım.

  • Sizi rahatsız eden numara veya kişinin sohbet ekranına giriş yapınız.
  • Sağ üst kısımda yer alan ayarlar bölümüne giriş yapınız. Ardından diğer seçeneğine tıklayınız.
  • Karşınıza gelen seçeneklerden engelle yazısına tıklayınız. Aşağıdaki pencerede bu ekran sizlere gösterilmiştir.

WhatsApp kişi engelleme numara nasıl engellenir

  • Kişi engelleme engellensin mi ? Engellenen kişi sizi arayamaz veya size mesaj gönderemez”  uyarısı karşınıza gelecektir. Bu uyarıda çıkan engelle seçeneğine tıkladığınızda bu kişi ve numarayı engellemiş olacaksınız.

WhatsApp kişi engelleme

  • İsterseniz yine aynı ekranda yer alan şikayet et ve engelle seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu işlem sonucunda kişiyi hem engellemiş olacaksınız hemde şikayet etmiş olacaksınız. Eğer bu kişi siz gibi farklı kişileri de rahatsız ediyorsa bu kişinin hesabı kapatılacaktır.
  • Daha öncesinde engellediğiniz engelli kişi listesini görmek istiyorsanız Menü Tuşu > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenen kişiler adımlarını takip ediniz.

WhatsApp silinen resimleri geri alma

WhatsApp silinen resimleri geri alma
Son Güncelleme: 12.11.2017 19:12