Cep Telefonunda İnternet Kullanımı Hesaplama

media 4454

Son güncelleme 3 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Cep telefonundan video, canlı televizyon izleme, Facebook, Twitter, Instagram ve Whatsapp kullanmada ne kadar internet gider? Kaç Mb kaç GB gider ücretlendirme.

Cep Telefonunda İnternet Kullanımı Hesaplama

teknik destek

Cep telefonu ile internet kullanan hemen hemen herkesin merak ettiği kullandıkları videolar,Tv, Mail, Navigasyon, Skype, Facebook ve Twitter gibi uygulamaların ne kadar internet kullandığı aşağıda bunların cevabı yer almaktadır. Tabi 3G ve 4.5G’ de farklılık göstermekte. Nedeni hız!

Cep’ten 15 dakika boyunca televizyon izlemek 1.5 TL internet kullanımı sağlarken, sosyal ağları 15 dakika boyunca kullanmak 30 krş tutuyor.

Facebook – Twitter – Skype – Tv – Video – Film İnternet Kullanımı

Cep Telefonunda İnternet Kullanımı Hesaplama

Tv izlersem Kaç Mb Gider

15 dakikayı baz alarak yaptığımız hesaplara göre en fazla veri harcamasını tahmin edilebileceği gibi televizyon veya video izlemek yapıyor. Akıllı telefon özelliğinde olmayıp uygulama üzerinden radyo dinlemek de kullanıcıların çok fazla internet verisi harcamasına neden oluyor. Sıkça kullanılan sosyal ağlar ise mobil internet kullanımı açısından dikkat çekiyor. En sık kullanılan uygulamaların harcadığı veri tutarlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Mobil internet kotalarını en hızlı harcayanlar arasında televizyon izlemek geliyor. Bu yüzden televizyon izlemenin 1 dakikası bile onlarca megabyte harcanmasına neden oluyor. Örneğin akıllı telefonla bir televizyon kanalını uygulamadan veya internet sitesinden 15 dakika izlemek yaklaşık 75 megabytelık veri harcıyor. Tutarı ise hemen hemen 1.5 liraya denk geliyor.

Akıllı telefondan internet kotası harcamadan televizyon izlemenin yolları arasında mobil operatörlerin televizyon uygulamarı bulunuyor. Söz konusu servislere abone olarak kota aşma derdi olmadan televizyon izleyebilmek mümkün.

Cep Telefondan İnternet Kullanımı Hesaplama

Telefonda Navigasyon kullanmak ne kadar internet tüketir

Mobil internet kullanımı konusunda masum olmayanların bir diğeri de navigasyon uygulamaları geliyor. İstanbul gibi metropollerde yaşayanların yardımına koşan uygulamalarla gidilen hıza göre bağlı olarak 15 dakika seyahat etmek yaklaşık 10 megabyte veri harcanmasını sağlıyor.

Bu uygulamalar ise mobil internet verisini hızlıca tüketenler arasında. Bir radyo uygulamasından 15 dakikalık müzik dinlemek yaklaşık 7.5 megabyte veri harcanmasını sağlıyor. Söz konusu veri miktarı yaklaşık 15 kuruşa denk geliyor. Özellikle kota sorunu yaşayan kullanıcıların radyo uygulamalarında uzak durması gerekiyor. Bunun yerine Deezer veya Spotify gibi müzik servislerinin ‘offline’ modu kullanılabilir.

Anlık mesajlaşma uygulamalarıyla 15 fotoğraf göndermek yaklaşık 9 megabytelık veri harcıyor. Harcanan bu veri, 18 kuruşa denk gelirken 15 dakikalık bir video paylaşımının tutarı 1 liraya kadar ulaşıyor. Yazışmalar ise çok küçük veri harcadığı için kayda değer bir harcama gerçekleştirmiyor. Tüm bu sebeplerden dolayı kota sorunu yaşayan kullanıcıların video veya fotoğraf gibi büyük dosyaların paylaşımından uzak durması gerekiyor.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağları kullanmakta ne kadar gider

Her geçen gün görsel içeriklere ağırlık vermeye başlayan sosyal paylaşım sitelerinin uygulamaları, mobil internet verilerini hızla tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Twitter artık tüm fotoğrafları haber akışı içinde göstermeye başlarken, Instagram ve Vine gibi video uygulamaları hızlı veri tüketiyor.

Twitter’ın yeni uygulama tasarımıyla 15 dakika haber akışını incelemek 5 megabyte yani 10 kuruş değerinde veri harcıyor. Instagram ise tam bir veri canavarı. Eklenen video özelliğiyle beraber Instagram’ı 15 dakika boyunca kullanmak 30 kuruşa kadar veri harcıyor. Facebook’un 15 dakikada harcadığı veri ise kullanıma bağlı olarak 12 kuruşa kadar çıkıyor. Sosyal ağları sıkça kullananlar, mobil operatörlerde yer alan sosyal ağ tarifelerini tercih edebilir.

E-posta kullanmak

Özellikle iş için mobil internet’ li akıllı telefon kullananların en büyük sorunlarından biri e-posta olarak biliniyor. Tek bir fotoğraflı e-posta almasınması bile kullanıcıların önemli veri harcamasına neden oluyor. Kullanıcıların günde fotoğraf ekli 15 e-posta alması, yaklaşık 5 megabyte harcamasına neden olabiliyor.

Söz konusu veri kullanımıyla beraber harcanan tutar ise 11 kuruşa yaklaşıyor. Yoğun iş temposunda çalışan birinin günde yüzlerce e-posta alıp göndermesi, kullanıcıların oldukça fazla mobil internet kullanmasına neden olabilir. Bu yüzden akıllı telefonların ayarlarından gelen posta ayarlarını düzenlemekte fayda olacaktır.

Son Güncelleme: 01.06.2017 01:56