WhatsApp iletilemedi çünkü bu medya kullanılamıyor

media 178

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp iletilemedi sorunu yaşayanlarda genel sıkıntı gelen dosya açılmadan gönderilmeye çalışılmasından dolayı böyle bir hatayla karşılaşılmakta. Örnek pdf ve word diyebiliriz.

WhatsApp bu medya kullanılamıyor hatası gelen pdf dosyasını açmadan yani indirmeden başkasına gönderirken karşılaştık. Bunla bir kaç kez karşılaştıktan sonra açıp sonra gönderdiğimizde hata almadığımızı gördük. Tabi genel yetkilendirme ayarlarında otomatik indirmeyi kapattığımızdan dolayı üstüne dokunmamız gerekiyor.

teknik destek

Bir başka benzer bir uyarı ise kişi gelen dosyayı açmadan önce cihazda kullanılan bakım uygulaması veya ayarlardan medyanın silinmesi sonucu görüntülenememe durumu. Açarken karşı tarafın silmesi veya uzun zaman açmadığınız verinin sunuculardan kalkması sonucu erişim yapılamama görülebilir. Bazıları geri almak mümkün mü şeklinde sorabiliyor. Çok önemli diyerek yardım isteyenlerle karşılaşabiliyoruz. Burada cihazdan silinmişse veri geri getirilme yöntemleri kullanılabilir.

WhatsApp iletilemedi, çoğunlukla yukarıdaki bahsettiğimiz durumdan kaynaklanıyor lakin başka nedenlerin de olduğunu belirtelim.

  • İnternet bağlantınızda kopma olmuşsa yarıda kalma durumları.
  • Uygulamanın sunucularında ya da internet ağlarında görülen problemlerden biriyle alakalı da olabilir.
  • Çok sık olmamakla birlikte tarih ayarındaki yanlışlıkta sorun çıkarabilir.
  • Çok yoğun kullanım zamanlarında görülmesi mümkün. (Deprem veya dünya genelinde görülen sorunlar)
  • Telefonda yer sorunlarında çok olmasa da böyle bir sıkıntı çıkarabilir.
  • Dosyanın boyutunun aşırı fazla olması sıkıntı yaşatabilir.
  • Çok defa olumsuz yapılan bir şeylerden çıkabilir.
  • Kişi anlık engellemişse uyarı görülebilir.

WiFi ve mobil bağlantıyla ayrı ayrı deneyelim. Tabi başka benzer bir uygulamadan kesinlikle test etmenizi öneriyoruz. Hesapta yaşanan bir problem varsa kaldırılıp yeniden kurulması ve başka bir telefondan da deneyebilirsiniz. Anlaşılmayan durumlarda sorun bildirimini yardım kısmından yapınız. Alınan mesajın ekran görüntüsünü ekleyerek gönderirniz.

WhatsApp iletilemedi çünkü bu medya kullanılamıyor

Son Güncelleme: 12.11.2020 00:46