WhatsApp kişinin güvenlik kodu değişti ne demek

media 1356

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp' ta birinin güvenlik kodunun değiştiğini bildiren bir mesaj aldım. Kod değişti nedir? Bu durum kişinin uygulamayı kaldırdığı ya da başka bir telefona WhatsApp' ı kurduğu anlamına geliyor.

Whatsapp uygulamasında karşılaştığımız bazı terimler kafamızı karıştırabiliyor. Bug ya da ana ekranda gönderim deneyin gibi. Bu yazımıda güvenlik kodu değişti şeklindeki uyarıyı ele alacağız.

teknik destek

Kişinin güvenlik kodu değişti nedir? Bu durum rehberinizde olan kişinin Whatsapp’ ı telefondan kaldırıp yeninden yüklediğini ya da yeni bir telefonda kullanmaya başladığını gösterir. Bu bir güvenlik önlemidir. Yani mesajlar uctan uca şifrelendiğinden burada bir kod kullanılır.

Kişinin güvenlik kod değiştiğinde bizde bir sorun oluyor mu? Yapmanız gereken bir şey bulunmuyor. Sadece size yukarıdaki durumlardan birinin olduğunu belirtmek istiyor. 

Bu mesajı gören bazı kullanıcılar bazen tetirgin olabiliyor. Nedeni acaba virüs mü bulaştı ya da hesabım mı çalındı endişesine kapılabiliyorlar. He hele bu aralar veri güvenliği ve kişisel verilerin satılması ile gelen veri güvenliği sorunu tüm kullanıcıarı endişelendiriyor.

Whatsapp’ a yakında gelecek bir güncelleme ile artık silinen mesajları geri getirebileceksiniz. Bu özellik şu an test aşamasında. İşte bu bile bazı kullanıcıların Whatsapp bizim sildiğimiz mesajları saklıyor mu sorusunu akıllarına düşürüyor.

WhatsApp güvenlik kodu değişti

WhatsApp kişinin güvenlik kodu değişti ne demek

Genel sorunlarınız için önerilen Whatsapp iletişim numarasını arayabilirsiniz.


WhatsApp grup sayısı limiti artıyor

WhatsApp grup sayısı limiti artıyor

WhatsApp Plus güvenli mi?

WhatsApp Plus güvenli mi?
Son Güncelleme: 31.12.2018 21:08