WhatsApp indirme başarısız üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı

media 445

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

WhatsApp üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı lütfen yeniden göndermesi için … ile iletişim kurun hatası çıkanlar için şimdilik genelde görülen bir sorundur.

Whatsapp uygulaması gece saatlerinde bir sıkıntı ile çok sayıda kullanıcıyı etkiledi. Gönderilen fotoğrafı ve video açtığımda “İndirme başarısız üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı” şeklinde bir sorunla karşılaştım diyenlerin sayı anında arttı. İlk önce çok az bir sayıda görülürken kademli şekilde artış görüldü.

teknik destek

Sıkıntının çıktığı saatlerde yaptığınız denemede paylaşılan iki fotoğraftan biri açıldı ama diğeri açılması. Kısa bir kaç denemeden sonra o da açıldı. Hata özellikle gönderilen video açılınca çıkıyor.

Gece çıkan sorun geçici ve şu an pek sorun yaşayan yok gibi görünüyor. Yinede sıkıntı yaşayanlar için bu tarzda bir durumda neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz.

Uygulamalarda bazı zamanlar kronik dediğimiz hatalar çıkabiliyor. Bunlar sunucu ve yazılım tarafında görülen bir arızadan dolayı çıktığı tahmin ediliyor.

WhatsApp indirme başarısız hatası nedir?

Uygulama tarafında yaşanan bir sıkıntı veya şirketin sunucusal bir sorunla karşılaştığını gösterir. Yani kişiyle alakalı değil ama olduğu durumlarda bulunmakta.

Çözüm için denemeler yapılmadan önce genel bir durumun ortaya çıkabilmesi göz önüne alınarak işlemler yapılmalı. Çevrenizdekilerle görüşün ve hatta varsa bir kaç telefonla deneyin.

Diğer etkenlere de şöyle bir göz atalım:

  1. Gönderen kişinin internet ile olan bağının sonlanması.
  2. Uygulamaya yapılan bir güncelleme.
  3. Şirket sunucularında bir arıza.
  4. Ülke kaynaklı sorunlar.
  5. Cihazda kullanılan bir bakım uygulamasının temizlemesi.
  6. Çok sık yapılan işlemlerden sonra yapılan bir kısıtlama.
  7. Genelde veya bazı bölgelerde çıkan sorunlar.

Bu listeye yine eklenecek şeyler olabilir lakin bunların yeterli olacağını düşünüyoruz. Görüntü Samsung’ tan alındı ve diğer markalarda değişik mesajlar çıkabilir.

WhatsApp indirme başarısız

WhatsApp medya dosyası bulunamadı

Yeniden göndermesi için karşı tarafla ile iletişim kurun diye bir öneri sunulacak. Bu kesinlikle işe yaramayacaktır. 

Çevrenizdekilerle ve uzakta olanlarla iletişime geçilmesini öneriyoruz. Sıkıntı sizden kaynaklı değil ama çok kurcaladığınızdan dolayı veri kayıpları ve farklı sorunlarda çıkabilir.

  1. Kullanılan bakım tarzı programlar devre dışı bırakılarak denenmeli.
  2. İnternet bağlantılarında farklık olması gerekebilir.
  3. Gönderim bir veya birden çok nedenden dolayı yarıda kesilmiş olabilir.
  4. DNS ile denenmesinde yarar olacağını düşünüyoruz. VPN tercihe edecekler dikkatlı olmasını öneriyoruz. Farklı ülke olarak görülmesi güvenlik tarafında uyarıyla sonuçlanabilir.
  5. Tekrardan gönderilip test edilsin.
  6. Farklı formatta şeylerde göndererek test edilebilir.

Çıkan uyarı iPhone cihazlarda farklı bir hata verirken Xiaomi ve Huawei gibi Android telefonlarda ise yukarıdaki mesajı vermekte. Ama mantığı aynı ve tahmini sizden kaynaklı sorun olmadığını düşünüyoruz.

Son Güncelleme: 02.04.2020 21:28