UPNP nedir?

media 1239

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

UPNP ne demek ne işe yarıyor diyerek merak edenler ve TCP / IP ilişkisi nedir diyenler için kısaca açıkladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Upnp ağ oluşturma cihazları arasında bulunan iletişimi arttırmak için protokollerden yararlanan bir ağ özelliğidir. Upnp sistemini detaylı olarak açıklayacak olursak kullanıcı upnp varken bir cihazı ağa bağladığında cihaz bir TCP/IP adresi alır ve kendini yapılandırır. Daha sonra varlığını ve bulunabilirliğini ağa bağlı olan diğer cihazlara bildirmek için internet yardımı olan bir metin iletim protokolü kullanılır. Upnp dilimizde tak çalıştır olarak adlandırılır.

teknik destek

Upnp’nin Kullanım Sıralaması
Upnp’yi kullanmak için bazı işlemlerin sırası ile yerine getirilmesi gereklidir. Bu işlemler adresleme, cihaz özelliği bulma, cihaz özelliklerini öğrenme, bilgilendirme ve sunum olarak 5 aşamadan oluşur. Bu 5 aşama eksiksiz bir şekilde yerine getirildiğinde upnp kullanılabilir. Bu aşamalardan birinde sorun çıkması durumunda sorun çıkan aşama tespit edilmeli ve düzeltilmelidir.

UPNP nedir?

Upnp’nin Yararları
Upnp sayesinde kullanıcılar önceden kuruluma fazla vakit ayırmadan ve fazla iş yapmadan kurulum yaparlar. Upnp’nin pek çok avantajı mevcuttur. Upnp ve birkaç cihaza sahip olarak kullanıcılar duvar saati ayarlayabilir, termostatı kontrol edebilir ve bunun gibi pek çok işlemi yapabilir. Aynı zamanda upnp işletim sisteminden, programlanma ve fiziki bir ara cihazdan bağımsız olarak çalışır. Bu durum sayesinde cihazların ağ üzerinde artık bırakması ya da istenmeyen durumlar oluşturmasının önüne geçilmiş olur.

Upnp ağ üzerinden sorunsuz olarak otomatik ve etkin bir biçimde ayrılır.