TikTok aile eşlemesi modu nedir nasıl kullanılır

TikTok aile eslemesi modu nedir

Son güncelleme 5 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

TikTok aile eşlemesi modu nedir ve çocuklar için nasıl kullanılır diye merak edenler için önemli bir haberimizi geçen yıl yayınlamıştık. Şu an tekrar içeriğimizi düzenleyerek yeniden yayına aldık. Daha güvenli bir aile ortamı için işte benim ailem adlı bir çalışmayı sizlerle oaylaşıyoruz.

TikTok, güvenli ve poziitif ortam vaadiyle başlattığı bir kampanya duyurdu. #İştebenimailem adlı bir etiket ile duyurulan kampanyaya büyük ilgi var. Çok sayıda ünlününde katıldığı bu kampanyada topluluk kuralları çerçevesinde güvenli ortam hazırlanmak için bir dizi çalışma yapılıyor. Her ne kadar bize göre sıkıntılı ağlardan biri olan Tik Tok’ un belki ileride içerikleri daha iyi analiz edecek çalışmalar yapar. 

teknik destek

Evlerine bu platformu kabul eden ailler; birbirinden ilginç fikirlerle ve topluluk kuralları içerisinde çevrimiçi deneyimlerini sergiliyor. Şu an için 53 milyonu geçen görüntüleme sayısına ulaşan etiket, manken, tv sunucuları ve oyuncuların katkılarıyla devam etmekte.

Geliştiricinin yakın bir zamanda duyurduğu “Aile eşlemesi modu” için zaman zaman önemli değişimlerle karşılaşabiliriz.

Tik Tok aile eşlemesi modu nedir?

TikTok, uygulamada yer alan popüler içerik üreticileri ile işbirliği yaparak direk kullanıcıların karşısına çıkan videolar hazırlandı. İçeriklerde kullanıcılara ara ara mola vermeleri yönünde ve bazen de kitap okuma önerileri sunulmakta.

Yukarıdakilerin haricinde mevcutta yer alan kısıtlı mod ile sıkıntılı içerikli paylaşımların görülmesini önleyecek işlemler yapılabiliyor. Hatta şifre koruması da yer alabiliyor.

Corona ile büyük ihtimal çok şey değişecek. Şu an bir deneyim olarak yapılanlar zamanla hayatımıza yerleşecek gibi duruyor. Eğitim, alışveriş ve ekonomi (para) alanında önemli değişim süreçleriyle karşılaşabiliriz. Uygulamalara çok sayıda uygulama daha eklenebilir ve en iyileri pastadan büyük payı alacağı bekleniyor.

Ekran zaman yönetimiyle alakalı çok sayıda uygulamada çalışmalar göremekteyiz. Çoğu aile çocuklarının internet başında ve uygulamaları aşırı şekilde kullanmasından rahatsız. Bu git gide bir kalite olarak yerleşmeye başladı gibi ve uygulamalar ebeveynlerin sesli duyar gibi oldu. Eskiden bu durumu pek umursamayan geliştiriciler kullanıcı kitlesinden dolayı bazı değişimlere gidiyor.

TikTok aile eslemesi modu 1
Tik Tok aile eşlemesi modu nasıl kullanılır

Aile eşlemesi özellikleri

Aile eşlemesi modu, aileler için çevrimiçi güvenliği sağlayan ve eğitim yönünde gençlere rehberlik sunan bir hizmet olarak görülüyor. Ekran zaman yönetimi şeklinde bir özellik ile uygulamada ne kadar süre geçirileceğini zamanlayabiliyorsunuz. Örnek 40 dakika, 60 dakika, 90 ve 120 dakika gibi zaman çizelgesi yer alıyor.

Ekran zaman yönetimi, çocukların ne kadar süre ağda kalabileceğine karar vermek için kullanılan özelliğin adı. Aileler bu özellikle şifre koyarak sınırlama getirebiliyor. Son zamanlarda virüsle ortaya çıkan sanal ortam kullanımlarının oranı ciddi şekilde arttı ve çok sayıda uygulamada bunu fırsata çevirecek hamleler uyguladı. Aynı zamanda aillere yönelik bir dizi düzenlemelerle de karşılaşabiliyoruz.

Doğrudan mesajlar, ebeveyn tarafından hesap’ ta mesaj gönderme sınırı veya tamamen önleme amaçlı işlem yapmayı sağlıyor. Zaten mevcutta da bu tarz işlemler yer alıyor. Geçtiğimiz ay aktif olan 16 yaş altı çocuklarda hesaplarda doğrudan mesajla otomatik kapatılabilecek.

Sosyal uygulamalardaki sıkıntılar

Özellikle teknolojiden pek anlamayanların ve çocukların yaptığı en büyük yanlış verilerin gizliliği konusunda yetersiz olmaları. Hatta daha ileri giderek bilmeden veya yanlışlıkla ailesinin önemli bilgilerini paylaşabiliyor. Bazen de istenmeyecek görüntüleri yanlışlıkla yayınlayabiliyor. Bize göre her uygulamada kademeli izinler olması gerekiyor. Anında paylaşım bazen büyük sıkıntılar çıkarabiliyor.

Çocuklarınızı bu tip ağlardan uzak tutmanızı öneriyoruz. Ama kullanıyorlar ne yapayım diyenlere ise bu özelliğin aktif şekilde kullanılmasını öneriyoruz.


teknik destek