Zoom televizyona nasıl yüklenir kullanılır

media 158

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Televizyonda Zoom nasıl kullanılır demeden önce TV' nin uygulama desteği olduğundan emin olmanız gerekmekte. Çoğu EBA' yı destekliyor ama Zoom çalışmıyor.

Smart TV Zoom kullanımı için televizyonun yazılım desteğine sahip olması gerekiyor ve çoğunda Zoom bulunmamakta. Ama EBA ile karşılaşıyoruz ve kullanmak isteyenler mikrofonlu kamera alarak kullanabilirler. Tabi TV donanım özelliği ve internet hız faktörünü dikkate almamız gerekiyor.

teknik destek

Zoom televizyonda kullanılabilir mi sorularına test etmeniz için TV’ nin uygulamaların indirildiği kısıma girip aratarak bakabilirsiniz. Çıkmıyorsa desteği olmadığı anlamına geliyor.

Samsung ve LG televizyonların çoğunda kendi işletim sistemleri yüklü ve genelde bu programı desteklemiyorlar. Arçelik, Philips, Vestel ve Grundig gibi markaların Android sistemli olanlarında belki uyumlu olabilir. Mağazadan arattığınızda çıkmıyorsa o zaman flash bellek kullanarak yüklemeye çalışınız.

  1. Yardımcı dosya yöneticisi programa ihtiyaç duyulabilir. Dosya görüntüleme  uygulaması yükleyiniz.
  2. Bilgisayardan indirilen APK dosyayı flash’ a atın ve televziyona bağlayın.
  3. Bilinmeyen kaynakların açık olduğundan emin olunuz. Açık değilse bu bölüme ayarlardan ulaşıp pasip haldeki yere bir kaç kez ok tuşuna tıklayarak açılması sağlanır.
  4. Dosya güvenli sitelerden indirilebilir.
  5. Chrome desteği varsa veya başka bir tarayıcıyla zoom.us adresine girerek kullanmaya çalışınız.

Kesin çalıştırır ya da yüklenir diyemiyoruz deneyebilirsiniz. 

Yüklü ama çalışmıyorsa internet hızınız ve herhangi bir problem olup olmadığına bakınız. Birde öneri olarak tarayıcı kullanınız. Destekliyorsa kamerayı direk algılar tabi alınan kameranın kullanılacak TV ile uyumlu olduğundan emin olunması gerekebilir.

Bir sıkıntı yaşarsanız uygulamayı kaldırın ve duruma göre fabrika ayarına çevrilebilir.

Zoom televizyona nasıl yüklenir kullanılır

Son Güncelleme: 04.12.2020 18:17