Cep telefonun ve Laptop' un pil ömrü nasıl uzatılır?

media 2199

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android, iPhone ve laptop bataryalarında uzun ömür için nasıl kullanılmalı? Laptop şarj olmuyor veya bataryası çalışmıyor çözüm için aygıt yöneticisinden pili kaldırınız.

Akıllı Telefon ve Laptopların Pil Ömrü Nasıl Uzatılır? Günümüzde ek çok insanın teknolojik aletlerde yaşadığı temel problemlerin başında batarya sorunu geliyor. Akıllı telefonlar yahut son model telefonlar geliştirilen uygulamalara paralel olarak hayatımızı kolaylaştıracak pek çok hizmet sunuyor fakat telefonlarımızı aktif kullanmak istememiz durumunda prizlere bağımlı yaşamak zorunda kalıyoruz. Peki akıllı telefonlarda pil ömrü nasıl uzatılır?

teknik destek

Laptoplarda pil ömrünü uzatmak için yöntemler

Cep telefonun ve Laptop' un pil ömrü nasıl uzatılır?

Bilgisayarınızda birkaç ufak tekniği kullarak hem laptop batarya ömrünü hemde laptobunuzun sorunsuz kullanma ömrünü uzatabilirsiniz. Pil ömrünü uzatmak için dikkat etmeniz gereken hususlardan birincisi laptoplarınızı şarzda kullanacaksanız bataryayı çıkarmaktır. Laptop şarjda iken bataryasının takılı olmas laptop bataryasının ömrünü kısaltan en büyük hatadır. 2. Dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi ise laptop bataryasının ne olursa olsun cihaz çalışır durumda iken çıkarılmamasıdır. Laptop bataryasının cihaz açıkken çıkarılması bataryaya olmasa da cihaza ciddi zararlar verebilir. Batarya doluluk oranınızın yüzde 20’nin altına düşmeden şarza takmaya yüzde 80 oranında dolmasından sonra ise şarjdan çıkarmaya özen gösterin.

Akıllı telefonların pil ömrünü uzatmak için tavsiyeler

1- Cihazınızın orijinal şarz aleti dışında herhangi bir şarz aletini kullanmamaya özen gösterin 2- Cihazınızı sarzda kullanmamaya özen gösterin 3- Piliniz tamamen dolduğunda şarzdan çekin, dolu bataryayı şarzda bekletmeyin 4- Kısa süreli şarz dolumu yapmayın, şarza taktığınız zaman bataryanız tamamen dolmasını bekleyin.

Laptop’ da şarj sorunu varsa aygıt yöneticisinde yer alan pil donanımını kaldırıp, laptop’ u yeniden bağlatınız. Cep telefonlarda ise farklı bir şarj aletinde deneyiniz. Sorun devam ediyorsa bataryanızı farklı bir telefonda deneyiniz.

Son Güncelleme: 03.04.2017 12:10