instagram daha az veri kullan özelliği

media 124

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram uygulamasında kotalı internet kullanımında daha az veri kullanımını nasıl yapabiliriz ? instagramda yer alan daha az veri kullanımı nedir nasıl kullanılır?

Instagramda yer alan daha az veri kullan özelliği ile mobil cihazlarınızda bulunan  interneti daha verimli kullanabilirsiniz. Bu özelliği nasıl açabileceğinizi yazılı ve görsel olarak aşağıdaki başlığımız altında sizlerle paylaşacağız.

teknik destek

Instagram uygulaması en çok kullanılan sosyal medya araçlarından biridir. instagram uygulamasından en çok resim ve kısa video paylaşımları yapılmaktadır. Bu uygulamada  gezinirken açılan resimler ve videolar siz farkına varmadan mobil internet kotanızdan gitmektedir. Bazen kotanızı bile bu gezinmeler doldurabilmektedir.

İnternet paketiniz kısıtlıysa ay sonunu ancak getiriyorum veya ay ortasında internet bitiyor diyorsanız o zaman tüm uygulamaların veri tasarruf özelliğini kullanın. Aynı zamanda uygulamaların arka planda çalışmasını durdurarak hem cihazın verimliliğini arttırır hem de az da olsa internette tasarruf sağlanır.

instagram daha az veri kullan

Mobil cihazlarınızda yapmış olduğunuz bu gezinmeleri Wi-Fi ağı ile yaparsanız bu sorun ile karşı karşıya kalmayabilirsiniz. Fakat instagram mobil bir uygulama olduğundan wi-fi olmayan yerlerde de mobil internetiniz üzerinden kullanılabilmektedir. Bundan dolayı daha az veri kullanımı için Daha az veri kullan özelliğini uygulamada aktif ediniz.

  • Bu özelliği aktif edebilmek için mobil cihazınızdan instagram uygulamasına giriş yapınız.
  • Ardından hesap bilgilerinizi girerek hesabınız aulaşınız.
  • Seçenekler – Hücresel Veri Kullanımı adımlarını takip ediniz. Aşağıda bu adımlar görsel olarakta sizlerle paylaşılmıştır.

instagram daha az veri kullan özelliği

  • Daha sonra karşınıza gelen ekrandan Daha Az Veri Kullan seçeneğini aktif ediniz.

instagram daha az veri kullan

Bu işlemden sonra uygulamada veri tasarrufunu aktif etmiş olacaksınız. Ayrıca şunu da hatırlatalım bu özellik düşük veri kullanımı sağladığı için resimleriniz videolarınız daha yavaş  açılabilir. Ayrıca bu özelliğin ne kadar sayısal olarak tasarruf sağladığı ile ilgili uygulama tarafından resmi olarak yayınlanmış bir istatistik bulunmamaktadır. Fakat azda olsa sizlere faydası olacağını düşünüyoruz.

Son Güncelleme: 18.09.2019 18:00