e-Devlet soy ağacı öğrenme

media 1444

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Yeni bir hizmet Turkiye.gov.tr' yi ara ara açılamaz hale getirdi. e-Devlet soy ağacı uygulaması büyük ilgi topladı. Nüfus müdürlüğünün bu hizmeti bazen geçici olarak erişimi engelledi.

Soy ağacı sorgulama hizmeti duyurulduktan sonra Turkiye.gov.tr’ de bazen erişimin yapılamaması ya da çok yavaş açıldığı görüldü.

teknik destek

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklama da bu yoğunluktan dolayı şu an için geçici bu hizmet durduruldu. Ama gerekli çalışmaların tamamlanmasından sonra ara ara sorgulama hizmeti açılacaktır.

Soy ağacını öğrenmek için e-Devlet üyeliğinin olması gerekiyor. Hesabı olmayan PTT yoluyla hesap açtırabilir. Şifresini unutan kullanıcılarda “Şifremi unuttum” butonunu kullarak T.C kimlik numarası, aile üyelerinden birinin T.C kimlik numarası ve kimlik seri numarası gibi bilgileri doldurarak şifre sıfırlama işlemini yapabilirler.

Soy ağacı sorgulama hizmeti şu an için mobil uygulama üzerinden verilememekte. Yani web üzerinden (Google Chrome, İnternet Explorer…) soy ağacı sorgulaması yapılabilmekte.

e-Devlet soy ağacı sorgulaması

Tarayıcıdan Turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra alt tarafta ya da kurumlar bölümünden Nüfus müdürlüğünün ilgili başlığına tıklayarak ulaşabilirler. Soy ağacı öğrenmek için yapılan sorgulama da hemen bilgiler ekrana gelmemekte. Gelen bir mesaj ile kullanıcıya işlemin başlatıldığını, istenen bilgilerin hazır olduğunda cep telefona veya mail adresine bilgilendirme mesajının atılacağı yazmakta.

e-Devlet soy ağacı öğrenme

Soy ağacını öğrenme sorgulamasında verilen bilgilerde dede, dedenin babası, annesi ve anne tarafının aynı şekildeki bilgileri verilmekte.

Son Güncelleme: 17.02.2018 14:08