Sonsuzluk işareti nedir nasıl yapılır

media 1406

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Cep telefondan veya Windows bilgisayardan sonsuzluk işareti simgesi nasıl yapılır detaylı resimli anlattık. Sonsuzluk işareti Whatsapp ve instagram için kopyala yapıştır yapılabilir.

Sonsuzluk işareti nedir? Bu simge 1655′ de ortaya çıktığı söylenmekte. Tabi daha evveliyatı var mı bilinmiyor. Bulan kişinin ne yaparken bulduğu bilinmiyor. Matematiksel bir simgedir. Çağımızda ise sevgiyi ifade için kullanılmakta.

teknik destek

Sembol, özellikel internettin mobil cihazlarda hızla yayılması ile gündeme yerleşti. Daha çok telefonlarda kullanılmakta. Takılarda hediye eşya olarak satılmakta.

Bilgisayar üzerinden Alt + 8734 tuşlamasıyla işarete ulaşabilirsiniz. iPhone telefonda ise ayarlardan genel sonra klavye ve metin değişimi yolunu izleyiniz. Buradan + ile simgeyi kaydetme bölümüne ulaşabilirsiniz.

Windows sonsuzluk işareti: ALT ve 8734 tuşları ile… çıkmaz ise bilgisayardan arama bölümünden aratıp ilgili alana 221e yazarak simgeye ulaşabilirsiniz. Karakter yazarak…

Sonsuzluk işareti nedir nasıl yapılır

Sonsuzluk işareti nedir

Sonsuzluk işareti iPhone telefon için

Ayarlar / Genel / Klavye / Metin değişimi sonra + simgesi tıklanarak simge ekleme bölümü açılır. İşareti buradan ∞ alınız ve ilgili alana yapıştırınız. 

Mac’ de ise klavyeden Option ve 5 sayısına aynı anda basılır.

Sonsuzluk işareti iphoneSonsuzluk işareti androidSonsuzluk işareti instagramSonsuzluk işareti facebook

Sonsuzluk işareti Android nasıl yapılır?

Sony Xperia, LG, Huawei Samsung Galaxy Android yüklü cihazlarda farklı bir klavye uygulaması üzerinden denenebilir. Bunun dışında yine simge kopyalanır ilgili mesaj bölümüne yapıştır yapılır. 

Sonsuzluk işareti Whatsapp uygulaması için

iPhone için klavye ayarlarından bu işareti eklediyseniz, aynı şekilde belirlediğiniz kelimeyi yazarak simgeyi çıkarabilirsiniz. Android için bu haberimizden işareti kopyalayabilirsiniz. Aynı şekilde sonsuzluk işareti instagram’ da ve Facebook’ ta yapılabilir.

sonsuzluk işareti whatsapp

Bu işaret, 1655′ de Wallis tarafından gündeme gelmiştir. Bu işaret matematiksel sembol olarak bilinmekte. Ama zamanla bunun dışında amaçlarda kullanılmakta.Sembol, sevgi lukatına eklenen bir kelime olmuştur. Kelimenin dışında çizim olarakta yaygın olan simgenin anlamı olarak ebediyen ifade edilmekte.

Haberimizde Android, iPhone, Whatsapp, Instagram ve Facebook içinde bilgi verdik. Bu işaret genelde kopyala yapıştırla paylaşılmakta. Örnek olarak buradan alabilirsiniz.

Son Güncelleme: 04.04.2019 22:01