Windows Smartscreen Nedir Kapatma Ayarları

media 3394

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 8.1 ve Windows 10 yüklü bilgisayarlarda herhangi bir uygulamayı çalıştırdığınızda ya da herhangi bir sitede bir işleme onay verdiğinizde Windows Smartscreen devreye girebiliyor. Yazımızda Windows Smartscreen nedir ve nasıl kapatılır bunu anlattık.

Windows SmartScreen Nedir Nasıl Kapatılır

Windows kişisel bilgisayarınızı korudu ” Windows Smartscreen tanınmayan bir uygulamanın başlamasını engelledi. Bu uygulamayı çalıştırmak kişisel bilgisayarınızın güvenliğini tehlikeye sokabilir ” 

Windows Smartscreen Nedir Kapatma Ayarları
Windows Smartscreen Nedir Kapatma Ayarları

Windows Smartscreen Kapatma Ayarları

Windows SmartScreen, Microsoft tarafından tespit edilmiş kötü amaçlı yazılım ve zararlı içerik barındıran web sitelerinde uyarı almanızı sağlayan uygulamanın adıdır.

  • İnternet’ e dolaşırken uygulama sayfaları inceler ve şüpheli durumlarda geri bildirim yapar. SmartScreen, dikkatli olmanız gerektiğini gösteren bir ileti açar.
  • SmartScreen sisteminde önceden raporlanmış zararlı yazılımları ve kimlik avı sitelerini size içeriğin ve sitenin bilgisayarda güvenliğin tehlikede olduğunu ve engellendiğini bildiren uyarı ekranı gelir.
  • SmartScreen, indirdiğiniz şüpheli gördüğü veya tespit ettiği zararlı yazılımı açmaya çalıştığınız anda çalışmasını engelleyerek sizi uyarır. Eğer siz manuel olarak SmartScreen uygulamasını durdurmazsanız dosya açılmaz.

Windows Smartscreen Uygulamasını Kapatma

Bilgisayardan Denetim Masasına giriş yapıp İşlem Merkezini açınız.

Windows Smartscreen Kapatma
Windows Smartscreen Kapatma

İşlem Merkezinde sol tarafta bulunan Windows Smartscreen ayarlarını değiştir seçeneğini tıklayınız.

Windows 8  8.1 Smartscreen Kapatma

Windows Smartscreen Açmak ya da kapatmak ilgili seçeneği seçip tamamı tıklamanız yeterli.

Windows 10 Smartscreen Kapatma iptal Etmek
teknik destek

Bir yanıt yazın