Bilgisayar ve Tabletden TV Görüntü Aktarma Google Chromecast Nedir

media 4566

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 bilgisayardan tablette tv görüntü aktarmak için Google Chromecast nedir? Telefondan televizyona görüntü aktarma yansıtma.

Laptop’dan, tabletten ve bilgisayardan Televizyona Smart Tv Görüntü Aktarma Yansıtma

teknik destek

Google Chromecast TanıyalımGoogle ABD’de düzenlenen etkinliğinde Nexus 7 ve Android 4.3’ün yanı sıra Chromecast adını verdiği ve her türlü cihazdan TV’ye görüntü aktarmaya yarayan küçük bir aleti de tanıttı. Cihaz, hem kullanım kolaylığı, hem de tüm platformlara uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor.

Google’ın bugün San Fransico’da düzenlenen etkinliğinde başroller Nexus 7 ile Android’in yeni sürümü Android 4.3’e ayrılmış olsa da; Chromecast adlı cihaz da oldukça beğenildi. 35 dolar gibi mütevazı bir fiyatla satışa sunulacak olan Chromecast, telefon ya da tabletinizdeki video görüntülerini ya da filmleri televizyondan izlemenizi sağlayacak olan bir aparat. Detayları inceleyelim

Cep telefondan televizyona görüntü aktarma

bilgisayardan tabletden tv'ye görüntü aktarma

Chromecast’ın temelde yaptığı şey TV’nizi bir anlamda “akıllı televizyon” haline getirmek ve bunu mobil cihazınızın arayüzünü kullanarak yapmak. Google tanıtımında bu özellikten söz edilirken, “Herkes telefonunu, tabletini ve laptopunu seviyor. Buna benzer diğer çözümlerin aksine, biz sizi tüm cihazlarınızda aynı işletim sistemini kullanmak zorunda bırakmayacağız,” ifadeleri kullanıldı.

google chromecast nedir

USB gücüyle çalışan Chromecast’ı kullanabilmeniz için televizyonunuzda bir HDMI girişinin bulunması gerekiyor. Chromecast normal kabloların aksine, görüntüyü aynen televizyona aktarmıyor. Bunun yerine elinizdeki telefonu bir çeşit uzaktan kumanda haline getiriyor ve kullanıcının video izlemesini, sesi kontrol etmesini ve hatta yine telefonu kullanarak televizyonu açmasını mümkün kılıyor. Tüm bunlar olurken, telefonunuzdan başka uygulamaları kullanmaya devam edebiliyor olmanız da cabası. Hatta Chromecast’ın telefon uykudayken bile görüntüyü yansıtmaya devam edeceği de belirtiliyor. Ayrıca kullanıcı cihaz sayesinde, bir yandan televizyonunda YouTube videosunu izlerken, bir yandan da emaillerini kontrol edebilecek ya da telefonunda oyun oynayabilecek.

Bu ilginç cihaz şimdilik Android ve iOS uyumlu olarak tasarlanmış durumda. Windows Phone içinse herhangi bir açıklama yapılmış değil. Chromecast’ı bilgisayar-televizyon arasında kullanmak isteyenler içinse cihaz, Windows ve Mac OS X’in son versiyonlarını destekliyor.

Google, Chromecast’ın yanısıra “Google Cast SDK” sistemini de tanıttı. Bu sistem sayesinde Android, iOS ve Google Chrome odaklı çalışan program geliştiricileri, uygulamalarını Chromecast ile uyumlu hale getirebilecekler.

bilgisayardan tabletden tv'ye görüntü aktarma

Google Chromecast fiyatı

Chromecast’in ABD’de piyasaya çıkış fiyatı yukarıda da belirttiğimiz gibi 35 $ (yaklaşık 67 TL) olarak açıklandı. Ancak cihazın Türkiye’ye ya da diğer Avrupa ülkelerine ne zaman geleceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Chromecast yakın zamanda Türkiye’ye gelse bile fiyat etikenin daha şişkin olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Son Güncelleme: 31.05.2017 00:59