WiFi şifre değiştirme sorunu yaşayanlar

media 1033

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

WiFi şifre değiştirme işleminde sorunla karşılaştıysanız kesin çözümünü paylaştığımız haberde hangi yolu izlemeniz gerektiğine değineceğiz.

Yabancı kişilerin evinizin kablosuz ağına erişmesini, bant genişliğinizi çalmasını ve hatta trafiğinizi görüntülemesini önlemek için modem wifi şifre değiştirme işlemi gerçekleştirilmelidir. Muhtemelen, kablosuz ağınızı kullanmak isteyen konuklara verebilecek kadar kolay bir parola istiyorsunuz, ancak kolay ve zayıf bir parola bilgisayar korsanları tarafından kolayca kırılabilir.

teknik destek

Kablosuz şifre değiştirme işleminde modeme giriş yapamıyorsanız nedenleri aşağıda bulunuyor. Sonrasında WiFi bağlanmıyor ise olası nedenleri üzerinde duracağız.

  1. Modemle PC arasındaki bağlantıyı inceleyin
  2. Modem ip alıyor mu bakınız
  3. Ağ kablosunu değiştirip denensin
  4. Modem resetlenip denenmesi gerekebilir
  5. Fazla resette tutulduysa modem arızalanmış olabilir
  6. Yazılımsal bir arıza olabilir

Şifre desteği için 11858 aranabilir

Not: Yazılım tarafında görülen problemler istenilen hızı alamama veya belli bir kullanım saatinden sonra hız düşüşüne neden olabilir. Bazı eski modeller ise yeni altyapılarda verilen hızı kaldıramayabiliyor. Bu gibi durumlarda modemin değişilmesi veya gün içerisinden bir kaç kez modemin kapatılıp 10-15 saniye gibi bir süre bekletilmesi önerilir.

Sağlayıcı tarafından ücretsiz modem verilmiyorsa kesinlikle internet hizmetinin alındığı yerden alınmaması önerilir. Dışarıdan veya internette daha uygun fiyat aralığında modemlerle karşılaşacaksınız.

WiFi bağlanmıyor

  • Bağlandı ama internet yoksa ip alamadığından olabilir
  • Kimlik hatası geldiyse şifre yanlış
  • Girilen şifrede sorun var
  • Türkçe karakter içerin ağ adıyla alakalı olabilir
  • Şifrleme tipindeki uyumsuzluk
  • Ağa daha önce bağlanılmış ama şimdi şifre değiştirilmiş olabilir. Yani ağı unuta dokunmanız gerekiyor

WiFi şifre değiştirme sorunu yaşayanlar

WiFi şifre değiştirme nasıl yapılır?

WiFi şifrenizle maksimum güvenliği sağlama stratejileri, doğru şifreyi nasıl seçeceğiniz ve WiFi şifrenizi unutursanız yapacağınız işlemleri bu makalede anlatacağız. Şifrenizi değiştirmek isteyebileceğiniz birkaç neden var. Yönlendiricinizi ilk aldığınızda ve ardından düzenli aralıklarla değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir.

Web kontrol panelini veya mobil uygulamasını kullanarak şifreyi değiştirebilirsiniz. Yönlendiricinizin varsayılan IP adresine web ara yüzünden giriş yaparak güvenlik sekmesini açın. Burada bulunan güvenlik seçeneklerinden birini seçerek mevcut parolayı değiştirip uygula deyin. Böylece mevcut şifre yenisi ile değişmiş olacaktır. Bağlı olan tüm cihazlar yeni parolayı isteyecektir.

Yönlendiriciye WiFi üzerinden veya doğrudan bir Ethernet kablosu kullanarak bağlanabileceğinizi unutmayın. Güçlü bir şifre farklı karakterler ve uzunluk derecesine bağlıdır. Tahmin edilemeyeceğini düşündüğünüz rakam, harf ve özel karakterler içermesini sağlayın. Teknoloji haber yorumlarınızla şekillenmekte.

Modemden 192.168…. ile başlayan değerleri tarayıcıya yazıp arayüze ulaşın. Şifre genelde admin, turktelekom veya ttnet olarak giriliyor. Diğer sağlayıcıların kendi isimleriyle olabiliyor. Superonline gibi… Sonra WLAN veya kablosuz bölümden ilgili ayarları yapınız. 

Son Güncelleme: 25.06.2020 02:47