Android Telefonu Modem Olarak Kullanma 2019

media 4806

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cep telefonu modem olarak kullanmak için ne yapmalıyım? Hotspot ayarları nasıl yapılır? İnternet paketini dağıtma paylaşma…

Android Telefonu Modem Olarak Kullanma

teknik destek

Android modem olarak kullanmak için gerekli adımlar resimli anlatımı mevcut’ dur sorun oluştuğu takdirde Android Telefonunuzu Modem Olarak Kullanma

Hotspot: Ayarlar> Diğer Ağlar> Bağ.ve Taşınabilir Wi-Fi Alanı> Taşınabilir Wi-Fi Alanı> Yapılandır> SSID Ağı:Görünecek Ad> Güvenlik WPA PSK Yada WPA 2 PSK> Şifre:8 Karekter> Kaydet

[USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot Kullanımı] Evinizde veya bulunduğunuz ortamda internet olmadığında telefonunuzun internetini bilgisayarınızla paylaşabileceğinizi biliyor muydunuz? Android telefonlarda bulunan USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot özellikleri ile telefonunuzu kablolu veya kablosuz modem gibi kullanarak internet erişimi sağlayabilirsiniz. Bu yazımızda USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot’ın kullanımı ile  ilgili detaylı bilgi vereceğiz…

Her dakika internete ihtiyaç duyduğumuz son zamanlarda, bir cafede otururken veya havaalanındabaşka bir yere yolculuk yapmayı beklerken telefonunuz imdadınıza yetişebilir. Yanınızda telefonunuzun USB kablosu var ise USB Tethering ile kablolu modem gibi telefonunuzu bilgisayarınıza bağlayarak veya Wi-Fi HotSpot özelliği ile telefonunuzu kablosuz modem gibi kullanarak bilgisayarınızdan internete erişim sağlayabilirsiniz.

Öncelikle, USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot ile ilgili açıklama yaptıktan sonra, bu özellikleri Android telefonlarınızda nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

USB Tethering Nedir? Ne İşe Yarar?

USB Tethering, USB kablosu yardımıyla telefonunuzun internet bağlantısını bilgisayarınızla paylaşmanıza olanak sağlayan, deyimi yerindeyse telefonunuzu tıpkı kablolu modem gibi kullanmanıza yarayan bir teknolojidir.

Son çıkan akıllı telefonların çoğunda bulunan bu özellik ile nerde olursanız olun, etrafta Wi-Fi (kablosuz modem bağlantısı)olmasa bile telefonunuzun internet paketini kullanarak USB kablosu yardımıyla internete bağlanabilirsiniz. Kullanacağınız internetin hızı ise kullanmakta olduğunuz telefon hattının sunduğu 3G ve EDGE hızına göre farklılık göstermektedir.

Android 2.2 ve üstü cihazlarda USB Tethering özelliği telefonunuzun Ayarlar -> Kablosuz Özelliği ve Ağlar -> Tethering ve Taşınabilir HotSpot özelliği altında bulunmaktadır. USB ile telefonunuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra bu sekmeyi aktif hale getirerek internette gezinmeye başlayabilirsiniz.

Wi-Fi HotSpot Nedir? Ne İşe Yarar?

Wif-Fi HotSpot özelliği de telefonunuzun internetini paylaşmaya yarayan bir özelliktir. USB Tethering’den farkı ise herhangi bir kablo gerektirmemesidir. Wi-Fi HotSpot ile telefonunuzu kablosuz modem olarak kullanabilirsiniz. Böylece, etraftaki kablosuz ağlara bağlanabilen cihazlar, sizin internetinizi kullanarak internete erişim sağlayabilir. Tabi güvenlik açısından, kurduğunuz Wi-Fi HotSpot bağlantısına şifre koyarak tanımadığınız insanların bağlanmasına da engel olabilirsiniz.

1-) Öncelikle ana ekranınızdan telefonunuzun Ayarlar kısmına gelin.

2-) Ardından Kablosuz Özelliği ve Ağlar sekmesine tıklıyoruz.

3-) Biraz aşağı indiğinizde Tethering ve Taşınabilir HotSpot ayarlarını göreceksiniz.

4-) Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi karşınıza 2 seçenek çıkacak. USB kablosunu taktıktan sonra USB Tethering ile internete bağlanabilirsiniz.

Bundan sonraki adımlar Wi-Fi HotSpot için geçerlidir.

5-) Şimdi Wi-Fi HotSpot’u etkin yaptığınızda, Taşınabilir Wi-Fi HotSpot Ayarları‘na tıkladığınızda önce karşınıza bu özelliğin normalden daha fazla şarj kullanacağını ve telefonunuzun datasını kullanacağını belirten bir uyarı ekranı çıkacaktır. Buna Tamam diyerek sonraki adıma geçiyoruz.

Android Samsung HTC LG Sony Modem Olarak Kullanma Hotspot 

6-) Şimdi bir ağ SSID oluşturmanızı isteyecek (istediğiniz bir isim yazabilirsiniz) ve burdan güvenlik düzeyini seçtikten sonra ilerliyoruz. Bu adımdan sonra size, diğer kullanıcıların bağlanabilmesi için bir şifre soracak. Bu şifreyi de yazdıktan sonra işlemleriniz tamam. Artık diğer kullanıcılar, oluşturduğunuz Wi-Fi bağlantısına belirlediğiniz şifreyi girdikten sonra bağlanabilir.

Samsung Modem Olarak Kullanma Hotspot 
 

  • USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot işlemleri telefonunuz şarjını daha çok yiyecektir.
  • USB Tethering ve Wi-Fi HotSpot kullanırken telefonunuzun interneti kullanılır. Bu yüzden telefonunuzun internet paketi varsa; paketinizi aşmamanızı, internet paketiniz yoksa telefonunuzun internetini kullanacağını tekrar hatırlatmalım.
  • Wi-Fi HotSpot bağlantısı kurarken, bağlantınıza şifre koruması koymanızı öneririz.
  •  

Son Güncelleme: 31.12.2018 20:52