Bir dönem en uzun pil süresi olan tabletler

Bir donem en uzun pil suresi olan tabletler

Bir zamanlar en uzun pil süresi olan tabletler hangileri diye araştıranlardan biriydik. Şarj kullanım süresi geçmişten bugüne kadar devam eden bir soru. Biz eskiden beri en çok iPhone için bu şikayetleri yapardık.

teknik destek

5-8 Yıl öncesine geri döndüğümüzde en etkili sonuçlar veren tablet modellerini aşağıya sıraladık. Tabi bir çoğunu durumu iyi olan kullanıcılar tercih ederdi. Genelde düşük segment modellere yönelen çoktu. Ram olarak 512 MB ile 1 GB en sık görülen donanım özelliklerindendi.

Hem iş hayatında hem de gündelik hayatta faydalı olan, her ihtiyaç duyduğumuzda elimizin altında olmasını istediğimiz tabletlerin pil ömrü oldukça önemli bir konu. Sonuçta en güçlü cihaz bile internette dolaşıp videolar izleyemiyorsak, ihtiyacımız olduğu anda elimizin altındaki belgelere ulaşamıyorsak ne işe yarar?

teknik destek

Eğer internet üzerinden yapılan yayınları izlemeyi seviyor ve en az 8 saat size dayanabilecek bir tablet arıyorsanız, sizler için hazırladığımız bu listeye bir göz atın. Listedeki ürünlerin pil ömrünü test etmek için Wi-Fi üzerinden sürekli olarak video yayını ve web gezintileri yapılmıştır.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

Lenovo’nun Yoga Tablet’i üzerinde bulunan minik ayak aparatı sayesinde video yayınlarını izlemenizi kolaylaştırırken, aralıksız olarak 13 saat 1 dakika boyunca çalışabiliyor. Full-HD 1920 x 1200 piksel ekrana sahip olan tabletin ön tarafında bulunan hoparlörler sayesinde güzel bir sinema deneyimi yaşayabilirsiniz.

 LG G Pad 10.1

10.1 inç ekranı ile 1280 x 800 piksel ekrana sahip olan LG G Pad 13 saat 55 dakikalık pil ömrü ile lider konumda. 16GB hafıza ile gelen bu tablete, diğer rakiplerinden farklı olarak, microSD kart yardımı ile 32GB’a kadar hafıza eklemesi yapabiliyorsunuz. Ayrıca içerisinde bulunan QPair uygulaması sayesinde akıllı telefonunuzu tabletinize bağlamanız da mümkün.

LG G Pad 7

1280 x 800 ekranı ve sağlam ses kalitesine sahip olan LG G Pad, Android KitKat destekli olarak geliyor. 11 saat 18 dakika dayanabilen pili sayesinde oldukça başarılı bir performans sergileyen G Pad 7 8GB hafızaya sahip. Üzerinde bulunan microSD kart girişi ile 32GB’a kadar yükseltilebiliyor. Ayrıca, diğer tabletlere oranla, daha uygun fiyatı sebebiyle güzel bir seçim olacaktır.

Apple iPad mini 2

Retina Display özelliği ile gelen yeni iPad mini 2 görüntü kalitesi olarak çok güzel bir performans sergiliyor. iOS 7 işletim sistemi kullanan bu tabletin pil süresi ise 11 saat 6 dakika olarak karşımıza çıkıyor.

Amazon Fire HDX 8.9

2560 x 1600 piksel ekranı ve çekici dizaynı ile dikkatleri çeken Amazon Fire HDX 10 saat 19 dakikalık pil ömrüyle de cezbedici.  Özellikle Amazon Prime üyelerinin ücretsiz filmler, tv şovları, e-kitaplar ve müzikler ile çok daha fazla fayda sağlayabileceği bir tablet.

Samsung Galaxy Note Pro 12.2

Bu devasa ekrana sahip tablet aslında her şeyiyle “Laptop yerine beni al” diye bağırıyor. 12 inç ekrana sahip olan bu tabletin pil ömrü 9 saat 32 saniye.  Ofis uygulamaları desteği ve tam dört uygulamayı aynı anda çalıştırma özelliği ile gelen Note Pro 12.2 ile ilgili sadec iki kötü özellik bulunuyor. Biraz fazla büyük olması bazı kullanıcıların hoşuna gitmeyebilir. Ayrıca fiyat olarak bu listemizin en pahalısı olarak öne çıkıyor.

Sony Xperia Z2

Sony’nin tarz sahibi tableti Xperia Z2 suya atsanız bile kurtulabilecek kadar yetenekli. 10 inç ekrana sahip Xperia Z2 pil ömrü tam 9 saat 30 saniye. Havuza gittiğinizde güvenle yanınızda götürebileceğiniz yegane tablet diyebiliriz. En azından sulu şakaların kavgayla bitmesine engel olacaktır.

Apple iPad Air 2

Süper ince dizaynı ile güzel bir görünüm, A8X çipi ile performans vaad eden Apple iPad Air 2 yanında oldukça kaliteli bir kamera da getiriyor. Bütün bunlara ek olarak 9 saat 20 dakika pil ömrüyle listemizde yer almaya hak kazanıyor.

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Sağlam ve hafif bir tablet olan Galaxy Tab 10.5 çocuk modu sayesinde güvenli bir şekilde çocuklarınıza verebileceğiniz bir cihaz. 2560 x 1600 piksel destekleyen ekrana ve akıllı telefonunuzla senkronize olabilme özelliğine sahip olan tabletin pil ömrü ise 8 saat 57 dakika.

Dell Venue 11 Pro

Aslında bir mini bilgisayar da diyebileceğimiz Dell Venue 11 Pro Windows 8.1 işletim sistemi ile geliyor. Normal kullanımında 8 saat pil ömrü sunan bu tabletin opsiyonel klavye seçeneği bulunuyor. Bu klavyeyi yerleştirdiğiniz tam olarak 15 saat 40 saniye dayanabilen, 1080p ekrana sahip, yüksek performanslı minik bir laptop sahibi oluyorsunuz.

Bir donem en uzun pil suresi
Bir dönem en uzun pil süresi olan tabletler
teknik destek