Philips TV televizyonda ses var görüntü yok

media 417

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Philips TV ses var görüntü yok sorununda televizyonu açarken logo çıkıyor ve sonra ses geliyor ama görüntü gelmiyor. Siyah ekranda kalıyor şikayetlerini görünce aklımıza…

Bu durum kesin yazılım kaynaklıdır dedik. Philips Smart TV ses var görüntü yok, yakın bir zamanda başladı ve ara ara ortaya çıkmakta. Durumdan rahatsız olan kullanıcıların sayısı baya bir attı ve durumla ilgili müşteri hizmetlerine çok sayıda şikayet var. Peki sorun neydi?

teknik destek

Sıkıntı sadece şundan çıkıyor gibi bir durum bulunmuyor. Nasıl çıktığı ve tahmini nedenleri aşağıya yazıyoruz ve devamında ne yapılmalı sorusunu yanıtlayacağız.

  • Youtube açtığımda siyah ekran geldiğini çok sık görmekteyiz
  • Uygulama yükledikten sonra
  • Film izlerken
  • Kanal izlediğinizde bir anda kanaldan atıyor ve ekran kararıyor
  • Belli bir süre açılışta logoda takılı kalıyor

Ve böyle liste uzayıp gidiyor.

Philips TV siyah ekran neden çıkıyor

Çoğunlukla yazılım hatasından kaynaklıdır diye düşünüyoruz. Bunun dışında yüklenen veya kullanılan uygulamalardan biride yapabilir. Örnek sorunsuz çalışan bir uygulama ilerleyen bir zamanda güncelleme alıyor ve bakıyorsunuz sorun çıkarmaya başlıyor. Ekran sorunu çıkarardığına şahit olmuşumdur.

Philips PUS7502, 7503, 7505, PUS6581 ve PFS8109 gibi çok sayıda modelde karşılaşıldı. Güncellemeler bazen olumlu etki bırakırken bakıyorsunuz çıkarılan bir kaç yenilik için bir güncelleme daha yayınlanıyor ve her şey alt üst oluyor.

Bir diğer nedende internet faktörü. Bağlı olan televizyonlar er veya geç sorunla karşılaşılıyor. Bazen sistem zarar görüyor, bazen yüklenen uygulamaların ve oyunları çokluğundan sıkıntı çıkarıyor.

Philips televizyonda ses var görüntü yok

Bu başlık doğrudan bir önceki başlıkla aynı. Yani bu sorun çıkıyor ve ekran siyah bir şekilde kalıyor. Ses var ama görüntülü gelmiyor. Taki fişi çekene kadar.

Test için yapacaklarınız şöyle;

  1. Yüklü tüm uygulamaları özellikle son zamanlarda yüklediklerinizi teker teker silerek sorunu test edin. Yani hangisinde var bakınız. Tabi olmayabilirde.
  2. Youtube sürümünden kaynaklı çıkan durumlar olabiliyor. Uygulamaların önbellek, verilerin silinmesi ve durdurmaya zorlanması belki iş görebilir.
  3. Varsa güncelleme yapın.
  4. Uygulama ayarlarından güncellemeleri kaldırın. 
  5. Tespit ettiğiniz bir uygulama var ve sizin için önemli ise bu uygulamanın önceki sürümlerini deneyin.
  6. Tv’ yi sıfırlamak gerekebilir.
  7. Sıfırdan yazılım atmak çözüm sunacaktır. Marka sitesinden ya da müşteri temsilcisinden yazılım dosyasını mail’ inize isteyebilirsiniz. Sonra flash ile yüklemeyi Tv ayarlarından başlatın. Philips yazılım yükleme talimatını okuyunuz.

Philips TV televizyonda ses var görüntü yokPhilips TV siyah ekran sorunu

Son Güncelleme: 13.04.2020 20:55