Whatsapp otomatik indirme özelliğini kapatma

media 1598

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Whatsapp uygulamasında bulunan ve bir çok kişinin internet kotasının bitmesine sebep olan bir özelliğini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi bu haberimizde yazılı ve görsel olarak sizlerle paylaşacağız.

Whatsapp uygulamasında bulunan otomatik indirme özelliğini kapatmanız internet kotanızın çabuk bitmemesi için önemlidir. Mobil internet kotalarının kısıtlı olduğunu düşünürsek bu özelliği devredışı bırakmanız sizlerin yararına olacaktır. Ayrıca gereksiz hafıza dolmasından da kurtulmuş olacaksınız.

teknik destek

Otomatik dosya indirme özelliğini telefonda devre dışı bıraktığınızda  hem hafızanız çabuk dolmayacaktır hemde internet kotanız çabuk bitmeyecektir. Eğer gurup üyeliğiniz fazla bulunuyorsa üye saysının fazla olduğu ve büyük dosyaların gönderildiği guruplarda telefon hafızanız hemde dolmaktadır. Ayrıca guruplarda gönderilen ve sizin izlemeyeceğiniz bir videonun telefonunuza indiğinde internet kotanızın hemen dolmasına sebep olmaktadır.

Whatsapp otomatik indirme özelliğini kapatma

Şimdi otomatik indirmeyi nasıl kapatabileceğinizi anlatmaya başlayalım. Kullandığınız işletim sistemine göre aşağıda sizlere paylaşacağımız adımları takip ederek kapatabilirsiniz.

Android modelleri için Medya indirimini engellemek için WhatsApp > Menü Tuşu > Ayarlar > Veri Kullanımı adımlarını takip ediniz.

iPhone modelleri için ise Ayarlar > Veri Kullanımı adımlarını takip ediniz.

Windows Phone kullanıcıları ise   Ayarlar > sohbetler ve aramalar > medyayı otomatik indir ekranında yer alan seçeneği Asla olarak belirleyiniz.

İşletim sitemlerine göre otomatik indirme özelliğini kapatma işlemini sizlere aktardıktan sonra şimdide resimli olarak android cihazı sizlere aktaralım.

  • İk önce ayarlar bölümüne giriş yapınız. Whatsapp ayarları ise ekranın sağ üst köşesinde yer almaktadır. 
  • Ardından ayarla bölümünde yer alan Veri Kullanımı bölümüne giriniz.

Whatsapp otomatik indirme

  • Bu ekranda bütün bağlantılarda veri kullanımı durdurmak için her bağlantıya ayrı ayrı giriş yapınız.

Whatsapp otomatik indirme açma

  • Açılan erkandan Fotoğraflar, Ses , Videolar, belgeler yazılarının karşısında yer alan tık işaretini kaldırınız. Bu işlemi yukarıda bağlantı türlerinin hepsinde uygulayınız. 

Whatsapp otomatik indirme kapatma


Whatsapp izinlerini değiştirme

Whatsapp izinlerini değiştirme

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır
Son Güncelleme: 03.11.2017 13:58