Mobil uygulamalara ödenen para miktarı

media 1481

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

2017 yılında bir çok mobil uygulama telefonlara kuruldu. Peki bu kurulumdan firmalar ne kadar para kazandılar? Mobil uygulamalara ne kadar harcama yapıldı?Detaylar haberimizde…

Mobil sektöre kendini günden güne geliştirmektedir. Özellikle donanım olarak gelişen telefonlara özel bir çok yeni uygulama telefonlar için yazılmaya devam edilmektedir. Telefonların bir çok gelişmiş uygulamayı çalıştıracak alt yapıya sahip olmalarından sonra bir çok iyi uygulamalar telefonlarda kullanılır oldu. Peki 2017 yılında bizler bu uygulamalara ne kadar ücret ödedik şimdi iOS ve Android olarak incelememizi yapalım.

teknik destek

Mobil uygulamalara harcan miktar ne kadar ?

Mobil uygulamalara ödenen para miktarı

2017 yılında yapılan harcamalar Android ve iOS olarak ne kadar harcandığı rakamlar olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Bu rakamlara baktığımızda ciddi bir rakamı görmekteyiz. Toplamda 60 milyar dolara yakın bir harcamanın uygulamalara yapıldığını görüyoruz.

Android ve iOS mağazalarını birlikte incelediğimizde yukarıda değimiz gibi yaklaşık olarak 60 milyar dolarlık harcama yaptığımızı görüyoruz. Bu rakamı iOS ve Android olarak ayrıştırırsak eğer 38 milyar 500 milyon dolar iOS uygulamaları 20 milyar 10 milyon doları ise android uygulamaları olarak telefonlara yüklenmiştir.

Bu rakamları geçtiğimiz yıl ile karşılaştırdığımızda ise yüzde 35 daha fazla harcama yaptığımızı görmekteyiz. Bu uygulamalar içerisinde ise en fazla yükselen kategori oyundur. Android kullanıcıları Apple kullanıcılarına göre daha az harcama yaptıkları yine verilerden ortay çıkmaktadır. 

Aslında bu detay biraz ilginç. Çünkü dünya geneline baktığımızda android cihaz sayısı iOs cihaz sayılarında  oldukça fazla görünmektedir. Buna rağmen iOS kullanıcılara Android kullanıcılardan daha fazla ücret ödediklerini görüyoruz. Bu detay sadece bu yıl için geçerli değildir. Geçen yılda yine aynı durum söz konusuydu.

Son Güncelleme: 21.01.2018 12:36