iPhone mesajla çökme sorunu ve reset hatası

media 990

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

iPhone reset hatası ve açılmama sorunu için dil diziliminde yer alan kod sorunu yatıyor. Bir zaman iPhone gelen mesajla çökme sorunu çok gündemde yer aldı.

Apple’ ın bir ara mesajla çökme sorunundan dolayı baya bir itibar zedelenmesine maruz kalmıştı. Atılan mesajla cihazın açılmaması veya kendi kendine reset atma gibi duurmla karşılaşılması nedeniyle yeni güncellemeler çıkarıldı. Ama belli bir sürümün altında kalan iPhone’ larda sorun görülürse ne yapılması gerekecek?

teknik destek

Bir güvenlik ekibinin bulduğu sorunu çözme yöntemi dünya genelinde yer aldı. Apple’ ın normalde çıkan sorunu belli bir süreye kadar açıklamama kararı bulunduğundan geç gelen bir bilgi olduğu belirtildi.

iPhone mesajla çökme sorunu iOS 12.3 sürümüyle ortadan kaldırıldı. Hatalı biçimlendirme sorunu nedenitle çıkan mesaj hatası bir kod dizisinin bir anahtar değerinin beklenmesi sonucu ve kodun yer almamasından dolayı sorun ortaya çıkabiliyor.

iPhone mesajla çökme sorunu için 3 öneri

  1. iPhonu’ umu bul’ un kaldırılması
  2. iPhone kurtarma modunda iTunes programı ile güncelleme
  3. Sim kartın çıkarılarak wifi bağlantısı olmadan cihazdan fabrika ayarlarına döndürme

Bir zamanda iMessage mesajında ortaya çıkan benzer bir hata vardı. Siyah bir nokta işlemciyi durdurma veya telefonun çökmesine neden olabiliyordu. Birde “Hint Telugu” dilinde gönderilen mesaj yine telefonlara zarar verebiliyordu. 

Birden çok bu tip hataların ileride tahmini yine ortaya çıkması bekleniyor.

iPhone mesajla çökme sorunu ve reset hatası

Son Güncelleme: 10.07.2019 18:15