Dünyanın en güvenli parası 12 kenarlı madeni bir sterlin

media 2232

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

İngiliz darphanesi, Dünyanın en güvenli parası olarak tanımladığı ve meydana getirdiği 12 kenarlı madeni bir sterlini İngiltere’de üreterek piyasalara sunduğunu açıkladı.

İngiliz darphanesi’ nin dünya da en güvenli para olarak gördüğü 12 kenardan oluşan madeni bir sterlin İngiltere’ de üretime başladı.

teknik destek

İngiliz yetkililerce geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara göre sahte para üretenler tarafından taklit edilmesi en güç, emniyet düzeyinin en üst noktalara kadar ulaştığı, 12 kenarı bulunan yeni madeni 1 sterlin piyasaya sunuldu. Bu doğrultuda 15 Ekim 2017 tarihine kadar olan süre zarfında yuvarlak bir biçimde bulunan madeni sterlinlerin toplanarak, onun yerine bu tarihten sonra sadece yeni 1 sterlin kullanılması tasarı ve plan dahilinde.

Dünyanın en güvenli parası

Dünyanın en güvenli parası

İki metal alaşımının bir arada kullanıldığı yeni sterlinin iç kısmında renkli ve nikel karışımlı özel bir alaşım bulunurken, dış kenarlarında ise nikel ile pirinç karışımı birlikte kullanılarak bir alaşım oluşturulmuş. Hologram özelliği ise güvenliğe verilen önem doğrultusunda ilk defa bu para ile birlikte kullanılmış.

Ağırlığı 8,75 gram, kalınlığı 2,8 mm olan bu yeni madeni para içine yerleştirilen, görülmesi çok zor hatta hemen hemen imkansız olan basım tarihi ve seri numarası gibi bilgilere de yer verilmiş.

Öte yandan İngiliz Darphanesi Üst Yöneticisi konumunda bulunan Adam Lawrence yeni çıkacak madeni 1 sterlin ile ilgili şunları söylüyor: “Gelecekteki ihtiyaçlarımıza uygun olarak tasarımı yapılan bir para birimi meydana getirdik. Olabilecek en üst düzeyde güvenlik özellikleri ve önlemleri ekleyerek para birimimizi korumayı hedefledik.”