Oculus, macOS' a hala destek vermiyor

media 1905

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Oculus, Latincede göz manasına geliyor. Rift kelime anlamı da kopuş. Oculus Rift, genel anlatım gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki yol ayrımı olarak ifade edilmekte.

Oculus, Rift cihazının macOS ortamında da çalışabilmesi için gerekli desteği yakın bir zamanda verecek gibi görünmüyor. Dün yapılan açıklama ve demeçlerde SteamVR’ın macOS ortamına geleceği açıklandı. Açıklamalara göre Apple bilgisayarlar gerçek bir VR tecrübesi sunmak için gerekli minimum özelliklere sahiptir. Ancak yine de Oculus öncelikli olarak PC platformuna yoğunlaşmayı planlıyor.

teknik destek

Oculus Rift DK1 ve DK2 zamanında, cihaz henüz geliştirme aşamasında iken Oculus macOS ortamına destek veriyordu. Ancak bu 2015 yılının sonlarına doğru değişti. Oculus cihazlarının azami sistem gereklilikleri yükseliyordu ve Apple PC donanımları bu hızla gelişmiyordu. Oculus görüntü kalitesi problemleri nedeniyle macOS desteğini kesti ve Windows’a yoğunlaştı.

macOS desteğinin gelmesi gerekli mi?

Oculus, macOS' a hala destek vermiyor

Bu durum o zamanlar doğru bir strateji olsa da şu sıralar Apple cihazlar VR için oldukça iyi tecrübeler sunacak durumdalardır. Bu sebepten dolayı bir süredir macOS desteğinin gelmesi gerektiği konusu konuşulsa da Oculus’un önümüzdeki günlerde böyle bir planı olmadığı açıkladı. Belki bu durum Oculus’un Samsung ile daha yakın bir ilişkisi olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Oculus’un, Apple’ın güçlü cihazlarına destek vermemesi, bu cihazları alacak kişileri oldukça üzecektir. Ayrıca oyun olmasa da macOS ortamında uygulamalar geliştiren kullanıcılar da bu durumdan etkilenecektir. Ancak ne olursa olsun oyun müptelası kesim daha fazla Windows cihazlarına sahip durumdadır. Az sayıda bulunan hem oyuncu hem de macOS kullanıcıların çok azı VR cihazı alacaktır. Bu şekilde düşünüldüğünde Oculus’un kararının da yanlış olmadığı görülebilir.

Bu aralar Apple’ın da kendi VR sistemlerini geliştirebileceği düşünülürken Oculus’un macOS desteği vermemesi kullanıcıları şaşırttı. Bu nedenle yakın zamanda Oculus tekrar macOS desteği verecek gibi görünüyor.


Apple yeni kablosuz klavyesini tanıttı

Apple yeni kablosuz klavyesini tanıttı
Son Güncelleme: 14.06.2017 17:28